İttifaklarda dengeler değişiyor mu? Ankara kulisleri Saray'daki Erdoğan- Karamollaoğlu görüşmesine kilitlendi

İttifaklarda dengeler değişiyor mu? Ankara kulisleri Saray'daki Erdoğan- Karamollaoğlu görüşmesine kilitlendi
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yarın 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geleceği bildirildi.

Saadet Partisi''nin Cumhur İttifakı''na katılması yönünde çalışma yürüten Oğuzhan Asiltürk''ün vefatının ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Yarın (10 Kasım) 15.00''te gerçekleşecek görüşmenin Cumhurbaşkanlığı Sarayı''nda yapılacağı bildirildi. 

Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Asiltürk 21 Nisan''da da Beştepe''de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iftar yemeğinde bir araya gelmişti. Asiltürk, Erdoğan''ın KKTC gezisine de katılmıştı. Asiltürk ittifaka katılmak için 20 milletvekili şartı öne sürmüştü. 

Saadet Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya Asiltürk''ün herhangi bir ittifaka katılmak için 20 milletvekilliği istemesini eleştirirken "Saadet vekil dilenmez" ifadesini kullanmıştı.

Temel Karamollaoğlu, Oğuzhan Asiltürk''ün girişimleriyle ilgili olarak "Siyasi partilerin başında genel başkan vardır. Danışma kurullarımız vardır. Ama partiyi genel başkan yönetir. Şu anda sayın Cumhurbaşkanı elbette kendi menfaati için bazı girişimlerde bulunur." demişti.

Oğuzhan Asiltürk''ün 1 Ekim''de yaşamını yitirmesinin ardından boşalan Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına Temel Karamollaoğlu seçilmişti.
   
ERDOĞAN’DAN KARAMOLLAOĞLU’NA TELEFON

Asiltürk’ün cenazesinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cenazeden sonra da bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Odatv’ye konuşan bir diğer Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, telefon görüşmesini doğrulayarak, “Cenazeden sonra ayrıca bir taziye telefonu da oldu. Bütün siyasi liderlerden olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan da telefonla Genel Başkanımız Karamollaoğlu’nu arayarak taziyelerde bulundu” demişti.

Mustafa Kaya ayrıca olası görüşmede ittifak görüşmesinin gündeme geleceği konusunda Saadet Partisi’nin ittifak konusunda tavrının net olduğunu belirterek, şunları söylemişti:

“Erdoğan Saadet’i yanında istediğine dair niyetini net şekilde ortaya koymuştu Cuma namazı sonrası bir açıklamasında. Erdoğan’ın yakınlaşma çabası devam eder mi bilemiyoruz. Bizim böyle bir gündemimiz yok. Birisiyle yakınlaşma ya da uzaklaşma çabamız yok.”

İlgili Haberler