Aşırı duyarlılığa iyi gelen ıt

Aşırı duyarlılığa iyi gelen ıt
Gözlükotunun gözlerdeki aşırı duyarlılığa iyi gelmekle birlikte birçok sağlık sorununu da çözdüğü biliniyor.

Editör: Beyza Damgacıoğlu

İnsanların gerek hasta olmadan önce gerekse sağlık sorunlarına çözümler için doğal besinlere yönelme süreci devam ediyor. Bunlardan birisi olan gözlükotunun faydaları dikkat çekti.

Gözlükotu gözlerdeki batma hissini ve ışığa karşı aşırı duyarlılığı yok eder.

GÖZ OTU ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Göz otu çayını demlemek için öncelikle 400 ml civarında su kaynatmak gerekiyor. Bir taraftan da demliğin içine 2 tatlı kaşığı kadar göz otu koyulmalı. Su kaynadıktan sonra demlikteki bitkinin üstüne eklenmeli ve çay demlenmeye bırakılmalı. Göz otu çayının ideal demlenme süresi ortalama olarak 5 ila 10 dakika arasındadır. Demleme tamamlandıktan sonra göz otu çayı taze olarak kullanılmalıdır.

goz-gozluk-otu-nasil-kullanilir.jpg

KULLANIM ŞEKLİ

1 tatlı kaşığı kurumuş ot karışımı üzerine 1 bardak kaynar su dökülerek 5-10 dakika demlendirilip çay hazırlanır. Günde üç kez birer bardak tüketilir.

1 tatlı kaşığı kurumuş gözlükotu karışımı yarım litre suya konulup 10 dakika süreyle kaynatılarak ağır ağır soğutulur. Hazırlanmış olan dekoksiyona pamuk batırılır, suyu hafifçe sıkılıp gözün üzerine konulur. Pamuk dekoksiyonla ıslatılarak gün içinde bir kaç defa 15'er dakika uygulanmalıdır.

GÖZLÜKOTU NEDİR?

Kırlarda kendiliğinden yetişen bir çeşit bitkidir. Yaprakları dantela eklindedir. Çiçekleri; ufak, beyazımtırak, mavi ve kırmızı benekli olup, yapraklarının ortasındadır. Çiçekleri, yaz aylarında toplanıp, kurutulur.

İlgili Haberler