Gözyaşları arasında toprağa verildiler

Gözyaşları arasında toprağa verildiler
Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden isimleri belirlenenler memleketlerinde düzenlenen cenaze törenleriyle toprağa verildi

Ankara’daki katliamda hayatını kaybeden Nevzat Sayan ve Dilaver Karharman, memleketleri Karaman’da defnedildi. TCDD Adana Müdürlüğü çalışanı Sayan’ın cenazesi, törenin düzenlendiği Kırmahalle Büyük Cami’nin bahçesine getirildi. Bu sırada Sayan’ın 17 yaşındaki oğlu Berkay, babasının tabutuna sarılarak ağladı. Kılınan cenaze namazının ardından Sayan’ın tabutu, omuzlara alınarak Kırmahalle Şehir Mezarlığı’na götürüldü. Nevzat Sayan’ın eşi Rabia Sayan, uzun süre; “Nevzat gitme, bırakma beni” diye gözyaşı döktü. Oğlunun ölüm haberini Almanya’da öğrenen ve dün sabah Karaman’a gelen Sayan’ın annesi Meliha Sayan (75) da gözyaşlarına boğularak, ağıtlar yaktı. Nevzat Sayan, Kırmahalle Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Saldırıda hayatının kaybedenlerden Dilaver Karharman’ın cenazesi de Karaman Devlet Hastanesi morgundan alınarak Musalla Meydanı’na getirildi. Karharman’ın cenazesi, burada kılınan namazın ardından Kırmahalle Şehir Mezarlığı’nda defnedildi. Karharman’ın kardeşi Ferit Karharman, basın mensuplarına el yazısıyla yazılmış bir basın bildirisi dağıttı. Bildiride şu ifadelere yer verildi: “10 Ekim 2015 günü Ankara’da meydana gelen bombalama olayında hayatını kaybeden Dilaver Karharman, daha önce geçirmiş olduğu bel fıtığı ameliyatının rutin kontrolü için Ankara’da bulunmaktaydı. Herhangi bir siyasi görüşün elemanı veya temsilcisi olarak orada bulunmamaktaydı.”

Ağıtlarla yolcu edildi

Terör saldırısında eşi Yılmaz Elmascan ile birlikte hayatını kaybeden 25 yaşındaki Gülhan Elmascan, memleketi Konya’nın Ereğli ilçesindeki evinin önünde tören düzenlendi. Törende Elmascan’ın yakınları ağıtlar yakarak, gözyaşı döktü. Öğretmenin naaşı, kılınan namazın ardından Zengen Mahalle Mezarlığı’na toprağa verildi. Saldırıda yaşamını yitiren Elmascan’ın eşi Yılmaz Elmascan’ın cenazesinin ise memleketi Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde defnedileceği öğrenildi. Saldırıda hayatını kaybeden 58 yaşındaki 3 çocuk babası Osman Turan Bozacı’nın  cenazesi, yakınları tarafından teslim alınarak, Rize’nin Pazar ilçesine getirildi. Burada toprağa verilen Bozacı’nın tabutuna Beşiktaş bayrağı ve atkısı konuldu, Gökmen Dalmaç da Trabzon’da toprağa verildi. Emine Ercan’ın (55) cenazesi ise Çorum merkeze bağlı Büyükdivan köyünde alkış ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi. Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden Seyhan Yaylagül ve üniversite öğrencisi Ebru Mavi için de Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki cemevinde tören düzenlendi. 46 yaşındaki Yaylagül ve 20 yaşındaki Mavi’nin cenazeleri, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki cemevine getirildi.  Erol Ekici’nin cenazesi, memleketi Erzincan’da, 25 yaşındaki Ramazan Tunç, Van’ın Bahçesaray ilçesine bağlı Cevizlibelen köyünde toprağa verildi.