Baluken: 15 kişi PKK’nın elinde!

Baluken: 15 kişi PKK’nın elinde!
Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye önerge sunan HDP Grup Başkanvekili Baluken, “15 civarında polis, asker ve diğer kamu görevlisi PKK tarafından alıkonulmuş durumdadır. Bu kişilerin ailelerine kavuşması için girişim var mı?” diye sordu

Baluken: 15 kişi PKK’nın elinde!

HDP’li İdris Baluken terör örgütünün rehin tuttuğu kişilerin polis, askerler ve kamu görevlileri olduğunu iddia etti.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, PKK’nın elinde rehin tuttuğu kişilerle ilgili iddialarda bulunarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soru önergesi verdi. “15 civarında polis, asker ve diğer kamu görevlisi PKK tarafından alıkonulmuş durumdadır” diyen Baluken, Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede şu soruları yöneltti: “PKK tarafından alıkonulan asker, polis ve diğer kamu görevlilerin sayısı kaçtır? Bu kişiler hangi kentlerde, hangi tarihlerde alıkonuldu? Alıkonulan kişilerin ailelerine kavuşmaları için bugüne kadar hangi sivil ve siyasi girişimlerde bulunuldu? Daha önce alıkonulup bırakılan kamu görevlilerinin devlet tarafından cezalandırılma mantığı göz önünde bulundurulduğunda halihazırda alıkonulmuş olan kamu görevlileriyle ilgili bakanlıklarca açılmış soruşturmalar var mıdır? İnsan hakları örgütleri ve aileler çatışmaların durması ve alıkonulanların siyasi iletişim yoluyla ailelerine teslim edilmesiyle ilgili çağrılarına olumlu cevap vermemenizin gerekçesi nedir? Yaşatmayı esas almayan bu olumsuz tavrınızın izahı var mıdır?”

Bunun izahı var mı?

HDP’li Baluken soru önergesine şöyle devam etti: “Geçmiş tarihlerde alıkonan askerlerle ilgili ‘kendilerinin kurtulmuş olmaları fazla sevindirmedi bizi’ minvalinde açıklamalar yapan parti temsilcilerinizin bakış açıları, bugünlerdeki alıkonulan askerlerin ailelerine teslim edilmesiyle ilgili tavrınızda hâlâ geçerli tutum mudur? Musul konsolosu ve konsolosluk çalışanlarının vahşi çete IŞİD’den geri alınması üzerine cumhurbaşkanı bir diplomatik başarıdan bahsetmişti. Halk örgütlerinden, ailelerden ve toplumdan doğru söz konusu kamu görevlilerinin geri getirilmesine dair büyük talep varken daha önceki süreçlerde defalarca siyasi görüşmelerin yapıldığı PKK’dan, askerlerin geri istenmesiyle ilgili olumsuz tavrınızın izahı nedir?” (ANKA)