Grevdeki işçileri yerlerde sürüklediler

Grevdeki işçileri yerlerde sürüklediler
İzmir Bergama'da sendikalaştıkları için tazminatsız şekilde işten çıkarıldıkları iddiasıyla 17 gündür grevde olan tarım işçileri, yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.

İzmir Bergama’da faaliyet yürüten Agrobay Seracılık’ta çalışan ve Tarım-Sen'e üye oldukları için tazminatsız şekilde işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, grev kararı aldı. 17 gündür fabrika önünde oturma eylemi yapan işçiler bugün polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. O anlar saniye saniye kaydedildi.

Bugün grev alanına gelen polis ve jandarma ekipleri, Tarım-Sen sendikasına üye oldukları için işten çıkarıldıklarını söyleyen işçileri yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı. Müdahale sırasında bazı işçilerin bayıldığı görülürken, korku içindeki bir çocuğun feryatları yürek burktu.

grevdeki-isciler.jpg

20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Dünyanın en büyük domates serasına sahip olduğunu söyleyen Bayburt Grup’a bağlı İzmir merkezli Agrobay Seracılık’ta çok sayıda işçiyi, sendikal faaliyetleri nedeniyle işten çıkardı.

Duruma itiraz eden ve 17 gündür fabrika önünde grev yapan işçilere bugün polis müdahale etti. Birçok kişi polis ekipleri tarafından yerlerde sürüklenirken, aralarında Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, greve giden Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve örgütlenme uzmanı Başaran Aksu dahil olmak üzere 20 kişi gözaltına alındı.

whatsapp-image-2023-09-08-at-18-29-21.jpeg

İlgili Haberler