“Grup toplantısı” klasiğini bozmadı herkesi fırçaladı!

“Grup toplantısı” klasiğini bozmadı herkesi fırçaladı!
Başbakan Erdoğan, AKP’nin grup toplantısında yine barut gibiydi.

“Grup toplantısı” klasiğini bozmadı herkesi fırçaladı!

Gündemdeki konuları değerlendirirken sürekli muhafeti ve cemaati suçlayan Erdoğan’ın hışmından ’1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyenler de kurtulamadı: Ümidinizi kesin. Bu şımarık ruh hali artık son bulmalı.

Başbakan Tayip Erdoğan Partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, “20 milletvekili ya da siyasi partilerin göstereceği uygun her aday milletin huzuruna çıkacak milletten yetki alırsa Cumhurbaşkanı olacak. AK Parti olarak 10 Ağustostaki seçimler için istişarelerimiz yoğun şekilde devam ediyor. Biz bir istişare partisiyiz” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımızla da bu konuyu ele alıp değerlendireceğiz. MHP’nin Genel Başkanı bu işe iki kişi karar veremez diyor. E sen mi vereceksin kararı? Yani biz bu kadar geniş bir istişare yapıyoruz bu arada da Cumhurbaşkanımızla da böyle bir konuyu açık net değerlendiririz. Nihai kararı ise millet verecek. Bu kadar siyasetin acemisi bir çırak. Bu işlerden anlamıyor. Nihai kararı millet verir. Bu noktada cumhurbaşkanlığı çantada keklik değil. Millet verecek kararı. Nedir bu telaş o zaman?” Erdoğan, “CHP’nin Genel Müdürü de tutuşmuş. Kendi içlerinde de birbirlerine girdiler. Pensilvanyayla neden bir araya geldiniz. Olacak olan buydu. Bunlar kime yar oldu ki size yar olsunlar” dedi. 

Şantaj kasetleri var
Başbakan Erdoğan şunları söyledi: “Tek ceketle yola çıktı şu anda milyarlarca liralık dava açıyor. Bunların parasını nereden buluyorsun. Tek ceketi vardı onu da kaybedecek. Tüm vekil arkadaşlarıma görev düşüyor. Siz milletin vekilisiniz. Bu millet yüzde 45 buçukla meydanlarda ne dedi, biz bunların yolsuzluk yaftalarına inanmıyoruz dedi. Bu iftirayı atanlara sizler gereken cezayı vermelisiniz. Bunların elinde hep söyledim şantaj kasetleri var. Bu devletin en tepesinden en aşağısına kadar. Cumhurbaşkanının da şantaj kasedi var, benim de vardı, Genel Kurmayın da vardı. Ben dedim ki açıklamazsanız namertsiniz diyorum. Açıklayın diyorum. Şahsımla alakalı bir şey bulamadılar bulamayacaklar. Benim bakanlarımla çocuklarımla konuştuklarımı verebildiler. Veremeyecekler bulamayacaklar çünkü bunlarda o şeref yok. ” 

Taksim’e izin yok
Başbakan Tayyip Erdoğan, sendikalara da  “Taksim’den umudunuzu kesin” diye seslendi.  Erdoğan,  kutllamaların sadece Yenikapı, Kadıköy ve Maltepe’de yapılabileceğini söyledi. Erdoğan, “Bu şımarıklık hali artık son bulmalı” ifadelerini kullandı.