Gül: "Biz bunu istemiyoruz, buna karşıyız!"

Gül: "Biz bunu istemiyoruz, buna karşıyız!"
11. Cumhurbaşkanı Gül Kazakistan’da Avrasya Medya Forumu'nda PKK ve PYD'nin bölgenin demografisini değiştirmek istediğini belirterek, 'Biz bunu istemiyoruz, buna karşıyız" dedi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye’de terör örgütleri PKK ve PYD'nin bölgenin demografisini değiştirmeye çalıştığını söyledi.

Gül, Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleşen Avrasya Medya Forumu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Rusya'nın Kırgız ve Kazak askerleri Suriye'ye göndermek istediği" iddialarını sorması üzerine Gül, konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmadığını söyleyerek, “Belki Kazakistan, Kırgızistan’dan askerler barış gönüllüsü olarak İdlib’e gönderilebilir.” dedi.

gul.jpg

BÖLGENİN NÜFUS YAPISINI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR


Gül, "Suriye'de PKK terör örgütüyle bağlantısı olan Kürt grupları var. Onlar bölgenin demografisini değiştirmek istiyor. Biz bunu istemiyoruz, buna karşıyız. Biz, Kürtler ve Arapların kendi ülkelerinde mutlu yaşamalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

KANI DURDURMAK LAZIM

Suriye’deki ateşkes şartlarının sağlanması için Türkiye, Rusya ve İran'ın sıkı çalışmalar yaptığını hatırlatan Gül, ateşkes anlaşmasının bölgede akan kanı durdurmak için önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Foruma eski AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso, Kazakistan Devlet Sekreteri Gülşara Abdikalikova, Astana EXPO 2017 Yönetim Kurulu Başkanı Ahmetcan Yesimov ile 60 ülkeden 600’ün üzerinde siyasetci, uzman, diplomat ve gazeteciler katıldı.

İlgili Haberler