“Gül ile Erdoğan Köşk konuşmadı”

“Gül ile Erdoğan Köşk konuşmadı”
Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında şu ana dek Köşk seçimi konusunun kesinlikle görüşülmediğini, ilgili haber ve senaryoların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

“Gül ile Erdoğan Köşk konuşmadı”

Öte yandan Köşk seçiminin tarihi netleşti; ilk tur 10, 2. tur 24 Ağustos’ta...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun 10 Ağustos’ta, ikinci turunun ise 24 Ağustos’ta yapılacakğı netleşirken, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve sonrasıyla ilgili konuların şu ana kadar kesinlikle görüşülmediğini, bu konuların ele alınacağı görüşmenin yakın bir süreçte gerçekleşeceğini söyledi. Sever, Gül ve Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimi süreciyle ilgili konuştukları ve uzlaşıya vardıkları yönündeki haberlerle ilgili soruyu yanıtlarken, “Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Başbakan arasında cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve sonrasıyla ilgili konular şu ana kadar kesinlikle görüşülmemiştir. Yakın bir süreçte bu konuların ele alınacağı bir görüşme gerçekleşecektir” dedi. Sever, basında bu konuyla ilgili yer alan haber ve senaryoların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bu arada, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda, 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 101 ve 102. maddeleri ile 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nun 3. maddesi uyarınca cumhurbaşkanının görev süresinin 5 yıl olduğu, 6271 sayılı kanunun geçici 1. maddesi uyarınca, on birinci Cumhurbaşkanının görev süresinin ise 7 yıl olduğu hatırlatıldı. Cumhurbaşkanı seçiminin, cumhurbaşkanının görev süresinin dolmasından önceki 60 gün içinde tamamlanacağının hüküm altına alındığına dikkat çekilen kararda, şöyle denildi:

Tarih netleşti
“Halen görev yapmakta olan cumhurbaşkanının görev süresinin 28 Ağustos 2014 tarihinde dolacak olması nedeniyle, 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 5678 sayılı Kanun’un 4. maddesiyle değişik 101. maddesi ve 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nun 2. maddesi uyarınca halk tarafından seçilecek olan cumhurbaşkanının seçim tarihi, Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilk oylama 10 Ağustos 2014, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda ise ikinci oylama 24 Ağustos 2014 olarak, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın bulundukları ülkede oy kullanma tarihleri ise ilk oylama 31 Temmuz-3 Ağustos 2014, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda ise ikinci oylama 17-20 Ağustos 2014 tarihleri olarak belirlenmiştir.”