Gül lobisi, Akşener'i engellemek istiyor

Gül lobisi, Akşener'i engellemek istiyor
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olma konusundaki kararlı tavrı, Abdullah Gül'ü ortak aday göstermek isteyenleri farklı arayışlara yöneltti.

Kamuoyunda Meral Akşener’e yönelik ilginin her geçen gün artması ve anket sonuçlarında öne çıkan iki liderden biri olması dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ile birlikte ikinci tura kalma hesapları yapan Gül ise bu durumdan rahatsız.

Muhalefetin ortak aday üzerinden seçimlere girmesi baskısı oluşturan Gül lobisi, HDP’nin Meral Akşener’e kesinlikle oy vermeyeceğini ve bu yüzden Akşener’in ortak aday olamayacağını tezlerini ileri sürüyor.

GÜL LOBİSİ DEVREDE

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün muhalefetin çatı adayı olmasında ısrar eden çevreler, adaylıktan geri adım atmayan Akşener'e bu kez de HDP üzerinden baskı yapma yolunu seçti.

Akşener'i, Gül lehine adaylıktan vazgeçmeye zorlamak isteyen aynı çevreler HDP'yi devreye soktu.
 

“HDP GÜL’Ü İSTİYOR”

Tabanlarının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e oy vermeyeceğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Muhalefet kanadında bir adayda uzlaşılabilir" dedi.

Temelli, "Abdullah Gül’e oy verir misiniz?" sorusuna "Saygın bir siyasetçi, değerlendirilebilir" diyerek Gül'ün muhalefetin ortak aday olması için çabalayan çevrelere yeşil ışık yakıp Akşener'e daha fazla baskı yapılmasının yolunu açtı.

AKŞENER KARARLI

Bilindiği gibi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde 11. CumhurbaşkanI Abdullah Gül'ün muhtemel bir adaylığı için geri çekilmeyeceğini söylemiş ve "Net tavrımdır, adayım. Ben çekilmiyorum. Geri adım atmayacağım" demişti.

Akşener’in adaylıktan vazgeçip CHP ile ortak aday belirleyeceği iddiaları üzerine İYİ Parti'den yapılan yazılı açıklamada da, "Sayın Meral Akşener her durumda Cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Milletimiz bizden bunu açık ve net olarak beklemektedir. Bu yol nereye kadar giderse, oraya kadar gitmekte kararlıyız" denilmişti.

İlgili Haberler