Gül Müzesi açılışında Akar'ı hatırlayan olmadı!

Gül Müzesi açılışında Akar'ı hatırlayan olmadı!
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, müze açılışında protokoldeki tüm isimler anılmasına rağmen, törene sivil kıyafetiyle katılan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın anılmaması dikkat çekti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasi yaşamını anlatan Müze bugün Kayseri'de devlet protokolünün tam katılımıyla açıldı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi, Başbakan Binali Yıldırım, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar gibi isimler katıldı.

GÜL VE ERDOĞAN YAN YANA

Bir süredir yeni parti kuracağı konuşulan Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'ın yan yana oturduğu törende, araları bozuk olduğu dile getirilen Hayrünisa Gül ve Emine Erdoğan'ın yakın diyalogları dikkat çekti.

hayrunisa-emine-erdogan.jpg

Törene yabancı devlet adamları da katılırken, protokolün en ön sırasının sonlarına doğru sivil kıyafetleriyle Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın da bulunduğu görüldü.

erdogan-ve-gul.jpg

AKAR'I KİMSE HATIRLAMADI

Müze açılışında ilk sözü Başbakan Yıldırım alırken, tek tek tüm protolü selamlayıp, Akar'ı atladı. Sonrasında kürsüye gelen eski Cumhurbaşkanı Gül, protokolde oturanlara katılımlarından dolayı tek tek teşekkür etti. Eski vekillerden hemşerilen kadar şükranlarını ileten Gül'ün, Genelkurmay Başkanı Akar'ı görmezden gelerek, konuşmasında yer vermemesi dikkat çekti.

Gül'den sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Abdullah Gül ile yol arkadaşlığımız üniversitedeki öğrencilik yıllarımıza dayanır. Kendisini Cumhurbaşkanı seçildiği dönemden itibaren vatandaşların Cumhurbaşkanlığı makamına bakış açısı değişti. Cumhurbaşkanlığı yapmış kişiler için gelecek müze taleplerini değerlendirmeye ve yapmaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KARŞI DARBE YAPTIK

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimiyle ilgili konuşan Erdoğan, "Milletimiz sayesinde, yönetimi ele geçirmek isteyenlere gerekli cevabımızı verdik. Tek bir cümlemiz ile sokaklara, meydanlara çıktılar. Darbeyi bir anda karşı darbeye döndürdük" dedi.

abdullah-gul-muze-protokol.jpg

Konuşmasının sonunda bakanlara, milletvekillerine ve katılımcılara teşekkür eden Erdoğan da Hulusi Akar'ın ve genelkurmay başkanlığı makamının adını anmaması dikkat çekti.

hulusi-akar-abdullah-gul.jpg

protokol.jpg

İlgili Haberler