Gül'den siyasete girme açıklaması

Gül'den siyasete girme açıklaması
11. Cumhurbaşkanı Gül, CHP Antalya Milletvekili Baykal'ın açıklamasını, Cuma namazı çıkışı "kendi parti içi hesapları" diye niteleyerek cevaplandırdı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Başkan adaylığına ilişkin sözlerine " Siyasete girmeyi düşünmüyorum" diyerek cevap verdi.

Gül, cuma namazını kılmak üzere 13.00 sıralarında Esenyurt’taki Serhan Tirit Merkez Camii’ne geldi. Cami girişinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Abdullah Gül namaz sonrası açıklama yaptı. Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı kastederek, “Geçen günlerde bir siyasetçinin çeşitli kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler, o konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası ben ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri” dedi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şunları söyledi:

"Bir siyasetçinin çeşitli kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler beni de konu etti. Ben ciddiye almadım. Dertlerini biliyorum. 367 meselesinin nasıl ortaya çıktığını ve Türkiye'nin bugünkü koşullara nasıl geldiğini çok iyi gördüm. Üzülerek görüyorum ki, bazıları çok ciddiye almışlar.

Bazı arkadaşlar doğrusu saygı seviyesini de aşarak, benim ne söylemem gerektiğini söyleyecek kadar da ileri gittiler buna çok üzüldüm.

Uzun bir süredir bazı siteler, sosyal medyada başta ben olmak üzere AK Parti'nin gerçek öncüleri, kurucuları, onun içeride dışarıda başarısında çok büyük emeği geçmiş kişiler hakkında, ağza gelmeyecek laflar, küfürlere varan söylemler, her türlü ahlak ve edep dışı davranışlar... Dolayısıyla bunların nasıl organize olduklarını da artık dünya alem biliyor. Bunun karşısında sükutu gerçekten çok üzüntüyle karşılıyorum ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

Bunları söyledikten sonra şunu tekrarlamak isterim: Ben 7 sene tarafsız olarak cumhurbaşkanlığı yaptım. Sonrna ayrılınca da günlük siyasete girmeyeceğimi de defalarca söyledim. Ama tabii ki, birikimimi, tecrübemi ülkem için yeri geldiğinde paylaşma sorumluluğum var. Bunları yeri geldiğinde ülkemizi yöneten değerli arkadaşlarla başbaşa gelerek paylaştım, yeri geldiğinde de kamuoyuyla paylaştım. Bu şekilde paylaşmaya da devam edeceğim.

Baktığımızda ülke zaten yeteri kadar kutuplaşmanın ve seçimlerin yorgunluğu içinde. Onun için Türkiye'nin önüne bakması gerekir. Türkiye'nin önünde çok önemli meseleleri var. Ulusal çıkarlarını tehdit eden gelişmeler var. İçeride bir sürü ekonomik beklentiler, sorunlar, halkın ihtiyaçları var. Herkesin şimdi buna yönelmesi, bunları çözmek için uğraşması ve bu uğurda da elinden gelen her şeyi yapması gerekir. Bu çerçevede de elbette ki hükümete yardımcı olmak gerekir. Diğer sorunları aşmasında yardımcı olmak gerekir. Türkiye'nin tarihinde ilk defa yurt dışından kaynaklanan ciddi sorunlar var. Bütün bunları aşmak için birlik, beraberlik içinde, soğukkanlı şekilde hareket edilmesi gerekir. 

Fikirlerimi bu şekilde paylaşırım. Onun ötesinde birçok polemiklere sokmak için uğraşanları da hiç ciddiye almam, dikkate almam."

İlgili Haberler