Gülen iade edilecek mi?

Gülen iade edilecek mi?
Gülen'in Türkiye'ye iadesi süresinde beklenen karar açıklanıyor. Bozdağ konu ile ilgili "ABD, Gülen'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili son kararını 1-2 gün içinde bildirecek" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili konuştu. 

Bozdağ, "ABD talebe yönelik bilgiyi 1-2 gün içinde verecek" dedi. 

Bozdağ'ın açıklamalarının detayları şöyle:

"Fethullah Gülen'in emir ve talimatıyla TSK içerisindeki Gülen'e bağlı FETÖ mensubu askerler ve onlara eklemlenen askerlerce ve sivillerle darbe teşebbüsü yapıldığına dair kimsenin şüphesi yok. Onda herkes hemfikir. Şu anda deliller bu darbe girişiminin Fethullah Gülen emriyle yapıldığı açıktır. Biz daha önceki 4 suçtan iadesini ve acilen tutuklanmasını talep ettik. Aramızdaki iade sözleşmesinin 9. maddesine göre ABD Fethullah Gülen'i tutuklamak zorunda. Tutukladıktan sonra bizden ek belge talep edebilir. İkinci olarak biz 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Ankara'nın verdiği tutuklama kararını da ilettik. Karar acil tutuklanmasını gerektiğini ve gerekçelerini somut bir şekilde ortaya koyuyor. ABD Başkan Yardımcısı'yla yaptığımız ikili görüşmede darbe girişimiyle ilgili kendilerine somut deliller gelmeye başladığını ifade etti. Onlar değerlendirmemizin sonucunu 1-2 gün içerisinde ileteceklerini ifade ettiler."

"TUTUKLAMA TALEBİNİ GÜNDEME GETİRECEĞİM"

"Fethullah Gülen kullanışlı bir maşa olma vasfını kaybetmiştir. Devlet bütün kurumlarıyla, iktidarıyla muhalefetiyle halk da 79 milyonuyla FETÖ'ye karşı net bir tavra sahiptir. O nedenle ona yönelik yatırım yapmak batan kağıda yatırım yapmaya benzer. Türkiye'ye işbirliği, Türkiye'ye yatırım bir teröristle işbirliğinden daha çok kazandırır. Bu hafta ABD Adalet Bakanlığı'ndan bir randevu talebimiz olacak. ABD Adalet Bakanlığı'nın randevu vermesi dahilinde gidip Sayın Bakan'la görüşmeye gidip bu tutuklama talebini gündeme getireceğim."