Gülen'in 1 numaralı adamından AKP ve Bahçeli'ye çağrı

Gülen'in 1 numaralı adamından AKP ve Bahçeli'ye çağrı
Yıllarca FETÖ elebaşı Gülen'in yanında kalan, o dönemki tabirle "cemaat"in en önemli isimlerinden olan Gülerce'den AKP-Bahçeli yakınlaşmasına tam destek geldi.

Bir dönem elebaşı Fethullah Gülen'in en kritik adamlarından olan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Gülerce, Devlet Bahçeli'nin Başkanlık sistemine yeşil ışık yakmasına tam destek verdi ve hükümeti MHP ile koalisyona davet etti.

Star yazarı Hüseyin Gülerce, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili olarak "MHP sözünden dönmeyecektir. AK Parti’nin hazırlayacağı Anayasa değişikliği kısa zamanda Meclis’e gelecek ve MHP’li milletvekillerinin desteği ile inşallah referanduma gidilecektir" dedi. Gülerce "AK Parti ile MHP daha sıkı bir diyaloğun, daha açık bir birlikteliğin içinde birlikte yürüyemezler mi? Bazıları 'amma da yaptın' deseler bile acaba AK Parti-MHP Büyük Koalisyon Hükümeti kurulması düşünülemez mi?" dedi.

Hüseyin Gülerce'nin "Çözüm: AK Parti-MHP hükümeti" başlığıyla yayımlanan (28 Ekim 2016) yazısından satırbaşları şöyle:

MHP sözünden dönmeyecektir. AK Parti’nin hazırlayacağı Anayasa değişikliği kısa zamanda Meclis’e gelecek ve MHP’li milletvekillerinin desteği ile inşallah referanduma gidilecektir.

AKŞENER'E ÇİRKİN İFTİRA

Bu son referandum savaşında küreselci vesayet odakları, MHP’ye de oyun oynamak isteyeceklerdir. Meral Akşener üzerinden bir deneme yapıldı ama 15 Temmuz o defteri dürdü büktü attı.

Bir vatandaş olarak şöyle düşünüyorum. Madem istikbalimiz ve istiklalimiz için büyük bir referandum savaşı verilecektir. Madem milletimizin, devletimizin kaderi ile ilgili tarihi bir kavşaktayız. Madem omuzlarımızdaki yük çok büyük. Yerli-milli güçler, sürpriz bir hamle ile tahkim edilemez mi?

AK PARTİ-MHP BÜYÜK KOALİSYON HÜKÜMETİ DÜŞÜNÜLEMEZ Mİ?

AK Parti ile MHP daha sıkı bir diyaloğun, daha açık bir birlikteliğin içinde birlikte yürüyemezler mi? Bazıları “amma da yaptın” deseler bile acaba AK Parti-MHP Büyük Koalisyon Hükümeti kurulması düşünülemez mi?

Bu büyük koalisyonda, Türkiye’nin öncelikleri, büyük hedefleri ön planda olur, MHP ile AK Parti arasına kimse fitne sokamaz, kimse de MHP’nin içi ile oynayamaz. Giderek güçlenen MHP, büyük icraatlara, büyük hedeflere vereceği destek ile daha da büyür. AK Parti ile MHP tabanında daha bir kaynaşma, muhabbet hâsıl olur.

Cendereye sokulmak istenen Türkiye, böyle bir büyük koalisyon ile huruç hareketi yapmış, iç-dış bütün hasımlarını şaşırtmış olur. Kurulan tuzakları, Brüksel-Washington-Londra merkezli kumpasları, yeni Sevr planlarını boşa çıkarır.

Ben bir vatandaş olarak meseleye parti hesapları, klasik siyaset anlayışları açısından bakmıyorum. İnanıyorum ki, benim gibi pek çok millet evladının derdi ülkemiz, milletimiz ve devletimizin geleceğidir.