Gülen’li fotoğrafa AKP’den savunma!

Gülen’li fotoğrafa AKP’den savunma!
FETÖ elebaşı ile fotoğrafları bulunun AKP İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem’in başkanı olduğu derneğe İBB tarafından yapılan 25 yıllık bedelsiz yer tahsisi tartışma yarattı.

CHP, “Bu fotoğraf içimizi acıttı” diyerek tahsis kararına karşı çıkarken, AKP “siyasetçiler el sıkışırken karşındakine kimliğini soracak hali yok” diye savunma yaptı.

2008 yılında AKP İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem'in girişimleri ile kurulan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin yer tahsisi talebi 16 Mayıs tarihli İBB Meclis oturumunda gündeme alındı.

Genel başkanlığını milletvekili Ekrem Erdem'in yaptığı ve kurucuları arasında üst düzey AKP'li yöneticilerin bulunduğu dernek, başvuru dilekçesinde Eyüpsultan Feshane Caddesi'ndeki iki parsel üzerinde bulunan toplam 243 metrekarelik bina ve bahçesini eğitim ve sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere kendilerine tahsis edilmesini talep etti. Üzerinde hali hazırda dernek binasının bulunduğu ve mülkiyeti İBB'ye ait olan parseller, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'ne 25 yıllığına bedelsiz verildi. Karara CHP grubu itiraz etti. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, bu derneğin başkanı olan AKP'li milletvekilinin FETÖ ele başı ile çekilmiş fotoğrafları olduğuna dikkat çekerek “Bu fotoğraf bizim içimizi acıttı. Hepimizin lanetlediği FETÖ ele başı ile çekilmiş fotoğrafları görünce bu tahsise hayır oyu verdik. Derneğin içeriği güzel olsa da bu fotoğraf nedeniyle karşı çıktık” dedi.

KİMLİĞİNİ SORACAK HALİ YOK

AKP Grup Sözcüsü Ömer Şahan da “Bu dernek dil ve tarih ile ilgili çalışmalar yapıyor. Burada bulunmayan kişiler ile ilgili konuşulmasını yakıştıramadım” yanıtını verdi. AKP Grup Başkanvekili Ömer Lütfi Arı ise “El sıkışma fotoğrafından böyle bir yoruma varıyorlarsa CHP'den birçok isim de istifa etmeli. Böyle fotoğraflar onlarda da var” dedi. Derneğin kurucuları arasında bulunan ve meclis oturumunu yöneten 1. Başkan vekili Ahmet Selamet de “Siyaset yapanların karşısına çıkan kişiye el sıkışırken kimsin diye soracak hali yok” yorumunda bulundu.

DERNEĞİN KURUCULARI

İBB Meclisi'nde tartışma yaratan tahsisin yapıldığı Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin kurucuları arasında Cumhurbaşkanı Danışmanı ve eski AKP milletvekili Hüseyin Besli, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AKP Milletvekili Burhan Kuzu,  AKP Genel Başkan Danışmanı ve eski milletvekili Halide İncekara, AKP Milletvekili ve eski bakan Mehmet Müezzinoğlu, AKP Milletvekili Feyzulah Kıyıklık, Abdullah Gül’ün eniştesi ve eski AKP  İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İBB Meclisi 1. Başkanvekili Ahmet Selamet,  KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Ahmet Misbah Demircan, Mustafa Demir, Aziz Yeniay, İdris Güllüce gibi isimler yer alıyor.