Gülsüm Khalilova Kiev'den aktardı: Sahtekar medeni dünya uyurken Rus Çarı bizi bombalıyor

Gülsüm Khalilova Kiev'den aktardı:  Sahtekar medeni dünya uyurken Rus Çarı bizi bombalıyor
Rusya-Ukrayna savaşı üçüncü gününe tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna’da yaşayan Tatar Türkü gazeteci Gülsüm Khalilova, savaş bölgesinden son gelişmeleri anbean aktarmaya devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna''nın birçok noktasını koordineli bir şekilde hedef alan askeri operasyonun düğmesine basmasıyla beraber şiddetin en katı ve en yoğun hali olan savaş başladı. Savaş 3. gününde Ukrayna’da tüm şiddetiyle devam ediyor.

 

Savaş seslerinin yükselmeye başladığı andan itibaren gelişmeleri anbean aktaran Kırımlı Tatar Türkü gazeteci Gülsüm Khalilova Kiev’de son yaşanan gelişmeleri anlattı.

İşte Gülsüm Khalilova''nın yaptığı konuşma:

 

“MOSKOVA ÇARI VE LENİN’İN TORUNLARI BİZİ SABAHA KADAR BOMBALADI”

Ölümün gölgesinden herkese merhaba. Biz Kiev bu gece de ölmedik. Bütün bombalamalara rağmen hala ayaktayız. Bu gece sahtekar medeni dünya uyurken Moskova Çarı ve Lenin’in torunları bizi sabaha kadar bombaladı. Çok sayıda ölü ve yaralı var Kiev’in yanı sıra şu an Odessa da bombalanıyor. Üstelik sivil yerleşim alanların ve şehirlerin rastgele bombalanması çarın yeni politikasıdır. Bu sayede şehirler boşaltılıyor ve askerler rahatça şehre giriyor. Bugün yapılmak istenen de tamamen bu.

“BİR ZULMÜ ENGELLEYEMİYORSANIZ EN AZINDAN DUYURUN”

Hani Hz. Ali demiş ya ‘Bir zulmü engelleyemiyorsanız en azından duyurun.’ Şu an ben de onu yapmaya çalışıyorum çünkü özgür insanların sesinin Çarın silahlarından daha güçlü olacağına ve onu bastıracağına inancımı korumaya çalışıyorum.

“KEŞKE DÜNYAYI BİZ FAKİR HALKLAR YÖNETSEYDİK”

Gerçekten de şerefli Türk halkından sizlerden gelen iyi niyet temennileri ve mesajlarını o kadar güç veriyor ki anlatamam. Keşke dünyayı Hitler’ler, Lenin’ler, çarlar değil de biz fakir halklar yönetseydik.

“SIRA SİZİN ŞEHİRLERİNİZE GELMEDEN SES VERİN”

Her şeye rağmen çarın medyasının dezenformasyonuna inanmayın. Kabul ediyorum arada çok büyük askeri güç ve fark var. Boş umutlar da vermek istemiyorum ama Ukrayna ordusu ve halkı bütün cephelerde direniyor. Bizim gücümüz silahlarımızdan değil haklılığımızdan geliyor. Haklıysak güçlüsün demişler ya o hesap. Son olarak medeni dünya ve politikacılara seslenmek istiyorum: Rus Çarı çocukları kadınları ve şehirleri bombalıyor… Orada mısınız? Sıra sizin şehirlerinize gelmeden ses verin.

 

İlgili Haberler