Gültan Kışanak gözaltına alındı

Gültan Kışanak gözaltına alındı
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak ile Eş Başkanı Fırat Anlı, terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, dün Ankara’da Meclis’teki darbe komisyonuna ifade verdikten sonra uçakla Diyarbakır’a hareket etti. Başkan Kışanak Diyarbakır Havaalanı’nda akşam saatlerinde uçaktan indikten sonra polis tarafından gözaltına alındı. Aynı saatlerde Eş Başkan Fırat Anlı da konutuna gelen jandarma tarafından gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIK’TAN KIŞANAK VE ANLI AÇIKLAMASI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın, “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma”, Eş Başkan Fırat Anlı'nın ise, “Devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik” eylemleri nedeniyle yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında gözaltına alındığını duyurdu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir terör soruşturması kapsamında gözaltına alındıkları öğrenilen Kışanak ve Anlı, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüdü.

BELEDİYE VE EVLERDE ARAMA YAPILDI

Bu sırada, aralarında HDP Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca ve Çağlar Demirel ile yaklaşık 50 kişilik partili bir grup da belediye önüne gelerek, içeriye girmek istedi. Ancak polis, gruba izin vermedi. Polis Kışanak ve Anlı’nın evlerinde arama yaptı.

KIŞANAK VE ANLI’NIN EVLERİNDEKİ ARAMA SONA ERDİ

Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından evleri ile belediye binasında arama başlatılmıştı. Kışanak'ın Kayapınar ilçesi 75 Metre Yol üzerinde bulunan evindeki arama tamamlandı. Yaklaşık 2 saat süren aramada polis, evde bulunan 2 bilgisayar, hafıza kartları ve bazı kitapları alarak, incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'nın evindeki aramadan ise hafıza kartları ile CD'ler incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ayrıca güvenlik ekipleri Anlı’nın evinin önünde park halinde bulunan makam aracında da arama çalışması yaptı.

İlgili Haberler