Gültekin Uysal Demokrat Parti’ye döndü

Gültekin Uysal Demokrat Parti’ye döndü
İYİ Parti listelerinden Meclis’e giren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisine geri döndü.

TBMM’ye İYİ Parti’nin listesinden giren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti’ye geçti. Böylece TBMM’de 8 parti oldu.

Seçime İYİ Parti listesinden giren Gültekin Uysal, Demokrat Parti’ye geçti ve böylece Meclis’te Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi olmak üzere 8 parti oldu.

UYSAL'DAN AÇIKLAMA

 İYİ Parti'den Afyonkarahisar birinci sıra adayı olarak milletvekili seçildiğini hatırlatan Uysal, İYİ Parti listesinden seçilmesinin İYİ Parti üyesi olduğu anlamını taşımadığını vurguladı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Uysal, "Ben Demokrat Parti Genel Başkanıyım. İYİ Parti'ye geçmem için DP'den istifa etmem gerekiyor. Ben genel başkanı olduğum partimden istifa etmedim. İYİ Parti'ye hiç geçmedim. Sadece Millet İttifakı kapsamında İYİ Parti'nin listesinde yer aldım. Bundan dolayı üyesi olmadığım İYİ Parti'den istifa ederek DP'ye geçmem de söz konusu değildir" dedi.