‘Güneş’li günler

‘Güneş’li günler
Ligde haftayı zirvede kapatan siyah-beyazlılar, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde son yılların en başarılı performansını sergiledi

7’nci haftalar itibariyle son 7 sezonda en fazla puan toplayan Beşiktaş, ayrıca Güneş yönetiminde son 12 sezonun da en golcü takımı oldu.

Süper Lig’de Eskişehirspor’u 2-1 yenerek liderliğini sürdüren Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde son yılların en iyi performansını sergiledi. Ligin ilk 7 haftasında oynadığı maçlardan 5 galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyetle ayrılarak 16 puan toplayan Kartal, 7. haftalar itibarıyla son 7 sezonun en başarılı performansını ortaya koydu. Ligde Mersin, Gaziantepspor, Başakşehir, Fenerbahçe ve Eskişehir ile oynadığı maçları kazanan Beşiktaş, Gençlerbirliği ile berabere kaldı, Trabzonspor’a mağlup oldu. Siyah-beyazlı takım, şampiyonluğa ulaştığı 2008-2009 sezonunda ilk 7 haftayı 17 puanla lider geçmişti. 

 Bilic’i geride bıraktı

Şenol Güneş, bundan önceki iki sezonda Beşiktaş’ı çalıştıran Hırvat teknik direktör Slaven Bilic’i geride bıraktı. Güneş yönetiminde ilk 7 haftada 16 puan elde eden siyah-beyazlı takım, Bilic ile 2013-2014 sezonunda aynı sürede 15, geçen sezon da 14 puan toplamıştı. Güneş ile 18 gol bulan Beşiktaş, Bilic’in ilk sezonunda 12, ikinci sezonunda ise 10 gol kaydetmişti. Siyah-beyazlılar, Spor Toto Süper Lig’de 7. haftalar itibariyle son 12 sezonun en golcü performansını sergiledi. Ligde 18 kez rakip ağları havalandıran Kara Kartal, ligin en fazla gol bulan ekibi oldu. Beşiktaş, 2003-2004 sezonun 7. haftasında 19 gol atmıştı.

Mario Gomez uçuruyor

Eskişehirspor maçında iki gol atarak takımını uçaran Mario Gomez, Kartal’ın galibiyetlerinde önemli rol oynuyor. Siyah-beyazlılar sezon öncesinde İtalyan ekibi Fiorentina’dan kiralık olarak aldığı Alman futbolcu, ilk 7 haftada 6 gol kaydetti. İlk iki hafta yedek soyunan ve daha sonra düzenli olarak forma giyen Gomez, performansını son 4 haftada artırdı. Ligin ilk üç haftasında gol atamayan tecrübeli futbolcu, son 4 haftada 6 gol kaydetti. Başakşehir, Fenerbahçe ve Eskişehirspor maçlarında ikişer kez topu ağlarla buluşturan Gomez, gol krallığı yarışında da Rizesporlu Kweuke ve Bursasporlu Necid ile zirvede.