Güneydoğu 2 ayda kan gölüne döndü!

Güneydoğu 2 ayda kan gölüne döndü!
Oslo’da başlayıp İmralı’da devam ettirilen müzakere süreçleriyle iyice palazlandırılan PKK’lı teröristler asker, polis, sivil demeden herkese kahpece saldırıyor

AKP’nin ortakları kana doymuyor!

60 günde 80 şehit verdik, 23 sivil hayatını kaybetti

 

HDP’nin dağ kadrosu
AKP ile birlikte seçim hükümetinde iktidar ortağı olan HDP’nin dağ kadrosu PKK terör örgütü, Doğu ve Güneydoğu’da bomba, roketatar, otomatik silahla ve kahpece kurdukları tuzaklarla kan dökmeyi sürdürüyor. Son 60 günde gerçekleştirdikleri saldırılarda 80 güvenlik görevlimiz şehit düşerken, 23 vatandaşımız can verdi. 291 kişi de yaralandı.

Yol kesip araç yaktılar
Yol kesen bölücü terör örgütü mensupları, çoğunluğu TIR olmak üzere devlete ve vatandaşlara ait 200 den fazla aracı ateşe vererek yaktı. Güvenlik güçlerinin düzenlendiği operasyonlarda ise 116 terörist etkisiz hale getirildi. Asker ve polisle çatışmaya giren PKK’lı hainlerden 17’si yaralı 37 terörist yakalandı. 2 bin 298 kişi gözaltına alındı, 610’u tutuklandı. 

 

Güneydoğu 2 ayda kan gölüne döndü!

Hainler Oslo’da başlayıp İmralı’da devam ettirilen müzakere süreçleriyle iyice palazlanandırıldıktan sonra kahpece saldırmaya başladı. Seçim hükümetinde AKP ile iktidar ortağı olan HDP’nin dağ kadrosu terör örgütü PKK, kurduğu tuzaklarla Doğu ve Güneydoğu’yu kan gölüne çevirdi. Bu arada Bülent Arınç, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada PKK’lıların karakolların önünden geçerken askere el salladıklarını ancak terörün bir daha hortlamaması için buna sabrettiklerini söyleyerek adeta terör örgütü PKK’ya göz yumduklarını itiraf etmişti. Son 60 günde teröristlerin gerçekleştirdiği saldırılarda 80 güvenlik görevlimiz şehit düşerken 23 vatandaşımız hayatını kaybetti. Terör nedeniyle 291 kişi de yaralandı. Güvenlik güçleri terör örgütlerinin Türkiye’nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık veriyor. 22 Temmuz’dan bu yana 967 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

62 günde 80 şehit
KCK’nın temmuz ayında “barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını” açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerine devam ediyor. Son 62 gündeki (7 Temmuz-6 Eylül) terör saldırılarında 80 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu. 23 sivil hayatını kaybetti, 291 sivil yaralandı. Teröristlerce çoğunluğu TIR’lardan oluşan 254 araç ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 116 terörist etkisiz hale getirildi. 17’si yaralı 37 terörist yakalandı. Büyük bölümü PKK olmak üzere IŞİD ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz’dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 298 kişi gözaltına alındı, bunlardan 610’u tutuklandı.

Hava operasyonları
Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz’dan bu yana terör örgütü PKK’ya yönelik yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 967 terörist etkisiz hale getirildi. Hava operasyonları sonucu yurt dışında yaklaşık 580 teröristin, yurt içindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi. Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi. Terör örgütü PKK, ölen teröristlerin bazılarının cesetlerini götürüyor, bazı teröristlerin cesetleri ise oldukları yerde bırakılıyor.