Güneydoğu’da devlet yok!

Güneydoğu’da devlet yok!
MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu AKP iktidarının başlattığı ihanet süreciyle şımaran terör örgütü PKK’nın yol kesip haraç topladığını kimlik kontrolü yaptığını söyledi

Güneydoğu’da devlet yok!

Özerklik ilan edildi
Yusuf Halaçoğlu, Meclis’te yaptığı konuşmada, Güneydoğu’da güvenliğin kalmadığını İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın itiraf ettiğini belirterek, “Şimdi 5 bölgede özerklik ilan edildi mi? Edildi. Hendekler kazıldı mı? Kazıldı. ‘Güvenlik güçleri kendi üniformalarıyla çıkmasın’ diye talimat verildi mi? Verildi” diye konuştu.

Mahkeme kurdular
HalaçoĞlu, PKK terör örgütünün silahlı güçleri tarafından haraç toplandığını da belirterek, “Mahkeme kurdular mı? Kurdular. Kimlik kontrolü yapıyorlar mı? Yapıyorlar. Terör örgütü, polislerin bile kimlik kontrolünü yapıyor mu? Yapıyor. Buna rağmen iktidar, ‘Güvenlik var, her şey güllük gülistanlık, gidin’ diyor” dedi.

Gidin de görelim
“YİĞİtsenİz siz de gidin. O kadar polisi toplamadan da gidin, göreyim. Yapamazsınız” diyen Halaçoğlu, iktidarın, seçim nedeniyle terör örgütüne ses çıkarmadığını söyledi. AKP’li vekillerden hükümet yerine devleti savunmasını isteyen Halaçoğlu, “6-7 Ekim’de 49 vatandaşımız katledildi, niye engelleyemediniz?” diye sordu.

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, AKP iktidarının başlattığı ihanet süreci müzakereleriyle terör örgütü PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da güvenliği ele aldığını söyledi. Yusuf Halaçoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Doğu ve Güneydoğu’da güvenliğin olmadığını İçişleri Bakanınız kendi ağzından Afyon’da söylemedi mi? Söyledi. Şimdi, beş ayrı bölgede özerklik ilan edildi mi? Edildi. Hendekler kazıldı mı? Kazıldı. ’Güvenlik güçleri kendi üniformalarıyla çıkmasın’diye talimat verildi mi? Verildi. Daha dün Diyarbakır’dan 10 kişi kaçırıldı mı? Kaçırıldı. Silahlı güçler haraç topluyor mu? Topluyor. Mahkeme kurdular mı? Kurdular. Peki, aynı şekilde kimlik kontrolü yapıyorlar mı? Yapıyorlar. Aksini iddia edemezsiniz, polislerin bile kimlik kontrolünü yapıyorlar. Yani Allah aşkına siz diyorsunuz ki ’Güvenlik var, her şey güllük gülistanlık, gidin.’O zaman yiğitseniz siz de gidin ama o kadar polisi toplamadan gidin de göreyim. Yapamazsınız” dedi.

Alay etmeyin!
Halaçoğlu, Başbakan Davutoğlu’nun Doğu ve Güneydoğu illerine yaptığı ziyaretlerde diğer illerden polis taşınmasını eleştirirken “Kayseri’den giden polislerden iki seferinde meydana gelen kazalarda 5 kişi hayatını kaybetti, 5 polisimiz şehit oldu. Malatya’da aynı şekilde oldu. Kaç yerde oldu? Niye gitti oraya kadar polisler? Oradaki polisler yetmiyor muydu?” diye sordu. Bu arada AKP Isparta Milletvekili’nin “Yapma yahu!” demesinin ardından Halaçoğlu, “Kiminle alay etmeye çalışıyorsunuz? Bırakın Allah aşkına, orada güvenliğin olmadığını siz de bal gibi biliyorsunuz ama PKK terör örgütüyle seçim sebebiyle size yapılan her türlü baskıyı kabul ediyorsunuz ve ondan sonra, bunları yarın göreceksiniz, hepimiz göreceğiz ve bunun vebali altında kalacaksınız. Ama inancınız olsun ki yaptığınız, bugünkü verdiğiniz tavizler yarın Türkiye’nin başına büyük bir dert açacaktır ama o dert aynı şekilde sizin başınızda da patlayacaktır, bundan hiç şüpheniz olmasın. Dolayısıyla, bu gibi konularda ’Ben hükûmetimi savunacağım’adı altında, devleti savunmak yerine bunları savunursanız bunun altından kalkamazsınız” şeklinde konuştu.

Bakanınız yalvardı
Halaçoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Bir askeri birliğin içinden bayrağı indiren kişiler olabiliyorsa, onu ayaklar altına alabiliyorlarsa siz şunu-bunu söyleyemezsiniz. Daha 6-7 Ekim’de 49 vatandaşımız katledildi mi? Edildi. Niye engelleyemediniz? Niye bin 113 binanın yakılmasını engelleyemediniz? Niye bin 177 aracın yakılmasını engelleyemediniz? Ondan sonra da adeta gittiniz, Bakanınız aracılığıyla yalvardınız, ’Bir daha bu olayları çıkarmayın’diye 1 Kasım itibarıyla. Bugün de aynı şeyi yapıyorsunuz. Vereceğiniz tavizler, hiç şüpheniz olmasın ki yarın size dönecektir.”

Bölücüler kimlik kontrolü yaptı
Yüksekova, Cengiz Topel Caddesi’nde yüzü maskeli terör örgütü yandaşları önceki gün askeri malzeme taşıyan konvoyu taşladı, kimlik kontrolu yapmaya kalkıştı. Özellikle batı plakalı araçları durduran bölücüler, polis müdahalesiyle kaçtı.