Güneydoğu’da elektrik kullanım rekoru kırıldı

Güneydoğu’da elektrik kullanım rekoru kırıldı
6 şehirde soba ve kalorifer yerine ısınmak için elektrik kullanılması sebebi ile tüketim, Ocak’ta aylık 2 milyon megavat saatin üzerine çıkarak son 4 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta elektriğin ısınma amaçlı kullanılması sebebi ile, elektrik tüketiminin Ocak’ta aylık 2 milyon megavat saatin üzerine çıkarak son 4 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı bildirildi. Söz konusu 6 ilde elektrik dağıtımından sorumlu Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’den (EDAŞ) yayınlanan açıklamada, bölgede kar yağışının da etkisiyle eksi 14 dereceye kadar inen hava sıcaklığı ve elektriğin ısınma amaçlı kullanılması dolayısı ile tüketim rekor kırıldığı belirtildi.

ISINMADA KULLANILMAMALI

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Ocak 2017’de elektrik tüketiminin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5 artarak aylık 2 milyon megavat saatin üzerine çıktığı kaydedilen açıklamada, bu miktarın bölgede son 4 yılın en yüksek elektrik tüketimi olduğu ifade edildi. Açıklamada, Dünya’nın hiçbir yerinde elektriğin ısınma amacıyla kullanılmadığına işaret edilerek, ârıza yaşanmaması ve kesintisiz elektrik alınabilmesi için kayıt dışı kullanımdan kaynaklanan enerji israfına da son verilmesi gerektiği kaydedildi. Söz konusu dönemde yaşanan tüketim artışına rağmen, kesintilerin azaldığı bildirildi.

KESİNTİLER AZALDI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dicle EDAŞ Sistem İşletme Müdürü Ahmet Seçkin Türk de şirket olarak hizmet kalitesin arttırdıklarını belirten, “Gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve şebeke bakım çalışmalarımız sayesinde, tüketim arttığı halde, bu yıl daha az kesinti yaşanıyor. Özellikle kullanımını arttırdığımız termal kamera ile ârıza tespiti gibi teknolojiden de istifade ettiğimiz ârıza önleyici tedbirlerin faydasını gördük. Hizmet kalitemizi her geçen gün daha üst seviyelere çıkaracağız.” ifadelerini kullandı. Dicle EDAŞ, 2005 yılından bu yana bölgesindeki 6 ile dağıtım hizmeti veriyor. Söz konusu illerdeki yıllık elektrik tüketimi 20 milyon megavat saat dolayında seyrediyor.

İlgili Haberler