“Güneydoğu’da seçim sonuçları şimdiden belli”

“Güneydoğu’da seçim  sonuçları şimdiden belli”
MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin sonuçlarının Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde şimdiden belli olduğunu ileri sürdü.

Haber: Fatih Erboz

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerde yaşayan vatandaşlardan ve koruculardan bu yönde mesajlar aldığını kaydeden Türkoğlu, “Korucu olan köylerde vatandaş bölücülere karşı AKP’nin etrafında toplanmak zorunda kalıyor. AKP hükümet olduğu için bunu yapıyor. Korucuların olmadığı köylerde ise HDP, galibiyetini çoktan ilan etmiş” dedi. 

Bölge PKK’ya teslim
Diyarbakır, Bingöl, Şırnak ve Van illeri başta olmak üzere bölgedeki illerden çok sayıda telefon ve mesaj aldığını kaydeden Türkoğlu, vatandaşların devletin bölgeyi PKK’ya terk ettiği düşüncesine kapıldıklarını söyledi. Korucuların yalnız bırakıldıklarını ve örgütün insafına terk edildiklerini anlatan Türkoğlu, bunların seçimlerde AKP’ye zorunluluktan dolayı oy vereceklerini ifade etti. Vatandaşların PKK terör örgütüne ve bölücülere karşı bir arada olmak için hükümet olan AKP’yi tercih ettiklerini kaydeden Türkoğlu, “AKP’nin hükümet gücünü kullanmak istiyorlar. Bu geçici bir çözüm ama şartlar böyle. Yoksa orada görev yapan vatandaşlarımız AKP’den memnun olduklarından ya da sevdiklerinden dolayı böyle bir tavır almıyorlar” diye konuştu. Devlet memurlarının da mecburen iktidar partisinin yanında olduklarına işaret eden Türkoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Asker, polis devlet memuru batıda ya da Orta Anadolu’da MHP’ye oy veriyor. Hakkâri’ye, Yüksekova’ya gidince AKP’ye veriyor. ‘PKK’nın karşısında hükümet olan partinin yanında toplanalım’ diyorlar. Seçmenin hepsi AKP’li değil. Bölgenin şartları gereği böyle oluyor.”