Güneydoğu’ya sevkiyat

Güneydoğu’ya sevkiyat
Batı’dan yola çıkan 14 tank, 2 zırhlı personel taşıyıcıdan oluşan konvoy, Güneydoğu’ya gitti.

* Hakkari’nin Yeni Mahalle mevkisinde güvenlik güçlerine saldıran teröristlerden biri öldürüldü.

* Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Fiskaya semtinde kıstırılan teröristlerle çatışma sürüyor

* Şanlıurfa Belediye Başkanı Çiftçi’nin makam aracına ateş edildi. Saldırıda yaralanan olmadı.

* Van’ın Başkale, Çatak ilçelerinde bazı alanlar, 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi. 

 

Güneydoğu’ya sevkiyat

Batı illerinden yola çıkan askeri araçlar, Gaziantep’ten Güneydoğu’ya geçiş yaptı. Önceki gece 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na konuşlandırılan 14 tank ve 2 zırhlı personel taşıyıcıdan oluşan askeri konvoy, TIR’larla Gaziantep-Şanlıurfa otoyolundan Güneydoğu’daki kentlere gönderildi. Konvoya polis ve jandarma ekiplerinin eskortluk yaptığı görüldü. Askeri araçların batı illerindeki bazı birliklerden yola çıktıkları öğrenildi. Bu arada konvoyun geçişi sırasında otoyoldaki bazı araçların sürücüleri, korna çalarak askerlere destek verdi.

 

Yol kesen PKK’lılara helikopterli operasyon

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yol kesip örgüt propagandası yaptıktan sonra kaçan teröristleri yakalamaya yönelik operasyon başlatıldı. Önceki kşam saatlerinde ilçeye 10 kilometre mesafedeki Dağlıca karayoluna inen bir grup terör örgütü PKK mensubu, yolu kesip araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Yolu bir saat trafiğe kapatarak örgüt propagandası da yapan teröristler, daha sonra bölgeden uzaklaştı. Bunun üzerine bölgede önce insansız hava araçları keşif uçuşu yaptı. Ardından da PKK’lıları etkisiz hale getirmek için uçak ve helikopterlerin katıldığı hava operasyonu başlatıldı. 3. Piyade Tümen Komutanlığı’ndan kalkan helikopterler, teröristlerin kaçtığı Bostancık ve Güldere köyleri kırsalına Jandarma Özel Hareket timi indirdi. Havadan da desteklenen operasyonda, teröristlerle zaman zaman sıcak temas sağlandığı öğrenildi.

7 terörist öldürüldü

Öte yandan Hakkari’de güvenlik güçlerine saldırıda bulunan iki teröristten biri etkisiz hale getirildi, diğeri kaçtı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, 155 Polis İhbar Hattı’na Merkez Yeni Mahalle Eski Su Deposu mevkisinde güvenlik güçlerine teröristlerce silahlı saldırıda bulunuldu. Çıkan çatışmada, bir terörist öldürüldü, 1 terörist ise kaçtı. Çatışmanın ardından, bölücü terör örgütü mensuplarına ait, biri atıma hazır iki roketatar, 4 roketatar başlığı, tabanca, 3 şarjör, 45 tabanca fişeği, el bombası ve 3 boş kovan ele geçirildi. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yapılan operasyonda ise 7 terörist daha silah, mühimmat ve malzemeleri ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

 

Şanlıurfa Belediye Başkanı’na saldırı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Nihat Çiftçi’nin içinde bulunduğu makam aracına Siverek ilçesinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan olmazken, polis kaçan saldırganları
yakalamak için çalışma başlattı. Saldırganların kaçmasının ardından makam aracındaki Başkan Nihat Çiftçi ile şoför ve koruması, önünde ilerleyen koruma aracıyla bölgeden uzaklaştırıldı. Yaşananların ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Zırhlı araçla olay yerine giden polisler çevrede önlem aldı.

 

DİHA’ya polis baskını

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) Kayapınar’daki merkez bürosuna baskın düzenledi. DİHA’dan sosyal medya aracılığıyla yapılan açıklamada 32 çalışanlarının gözaltına alındığı belirtildi. Kürtçe yayın yapan Azadiye Welat gazetesi ve Kürdi Der’in de bulunduğu binadaki DİHA merkezinde polis arama yaptı. Bu aramalarla ilgili emniyetin açıklama yapması bekleniyor.

 

Tren yolunda 40 kilo patlayıcı 

Bitlis’in Güroymak ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca tren yoluna döşenen el yapımı patlayıcı imha edildi. Gölbaşı beldesinin Sıcaksu köyü mevkisinde, köy korucuları, Tatvan-Muş bağlantısını sağlayan tren yolunda arama çalışması yaptı. Kontrolde, tren yolunda uzun bir kablo fark eden korucular, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, yaklaşık 40 kilogramlık el yapımı patlayıcıyı imha etti. Bölgede, teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

 

Van’da “özel güvenlik” bölgesi

Van’ın Başkale ve Çatak ilçelerinde bazı alanlar, 15 gün süreyle “özel güvenlik” bölgesi ilan edildi. Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının sürdürülmesi, devletin ve milletin her türlü terörist tehdit ve saldırıdan korunması amacıyla ilgili mevzuat çerçevesinde önlem alındığı belirtilerek, “Başkale ve Çatak’ta İl İdaresi Kanunu ile Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun ilgili maddelerine istinaden ’özel güvenlik bölgesi’ilan kararı alınmıştır” denildi.

 

Hani’de sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır Valiliği, terör örgütü PKK’ya yönelik bölgede düzenlenecek operasyonlar nedeniyle Hani ilçesinin 9 mahallesinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı. Açıklamada bölgede faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için operasyon düzenleneceğini bildirdi. Valilik, bu duyurunun ardından ikinci bir açıklama yaparak, bazı bölgelere sivil girişlerinin yasaklandığını ve yolların kapatıldığını açıkladı.

 

Motosiklette bomba düzeneği

Kurtalan ilçesine bağlı Beykent beldesinden, önceki akşam saatlerinde ilçe merkezine doğru gelen sürücüsünün kimliği ve plakası açıklanmayan motosiklet, şüphe üzerine jandarma tarafından durdurulmak istendi. Bunu farkeden motosikletin üzerindeki 2 kişiden biri kaçmayı başarırken, sürücü motosikletle birlikte yakalandı. Motosiklet üzerinde yapılan aramada, bir otomatik tüfek ile motosiklete bağlı ve tahrip gücü yüksek bomba düzeneği bulundu. Sürücü gözaltına alındı.

 

Şehit ailelerine ücretsiz taksi

Nevşehir’de bir durakta örnek bir uygulama başlatan taksi şoförleri, üç yıldır şehit ailelerine ücretsiz hizmet veriyor. İbrahim Paşa Mahallesi Borsa Kavşağı’ndaki durağın sahibi Ramazan Tavsamaz, yaptığı açıklamada, durak bünyesindeki 4 taksinin, şehir içinde şehit ailelerine ücretsiz hizmet sunduğunu belirtti. Uygulamaya 3 yıl önce başladıklarını ifade eden Tavsamaz, bunu şehit yakınlarına duyurmak için araçlarının arka camlarına ilan astıklarını vurguladı.