Gürsel: "sevinecek bir durum yok"

Gürsel: "sevinecek bir durum yok"
Cumhuriyet davasının 3. duruşmasında tutuklu sanıklardan Kadri Gürsel'in tahliyesine karar verildi. 27. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmayı 31 Ekim'e erteledi.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 20 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanıklardan Kadri Gürsel'in adli kontrolle tahliyesine, diğer sanıkların ise bu hallerinin devamına karar verildi. 

Cumhuriyet yazarı Kadri Gürsel, tahliye sonrası Siliviri Cezaevi önünde, "​"Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum, bize bir kez daha dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiler. Bu kamuoyu bu sayede oluştu. Geride bıraktığım dört arkadaşım adına da bunları size iletiyorum. Çok fazla sevinecek bir durum da yok. Haksız mesnetsiz suçlamalarla tutuklanan Cumhuriyet çalışanları söz konusu" açıklamasında bulundu.

Kadri Gürsel'in eşi Nazire Kalkan Gürsel ise, Twitter hesabından "Tahliye. Sevindim mi? Onlar bizi üzemedikleri gibi asla sevindiremezler de. Böyle bir kabiliyetleri yok. Nokta!" mesajını paylaştı.