Gürson: "YPG terör eylemlerini artıracak"

Gürson: "YPG terör eylemlerini artıracak"
Çözüm süreci için bir nabız yoklandığını söyleyen Doç. Poyraz Gürson, "Güneydoğu Anadolu bölgesinde gerilimi tırmandıracaklar, ardından terör eylemlerini arttıracaklar. Cezaevlerinde olay çıkarabilirler" dedi.

Fatih ERBOZ/Ankara

Türkiye seçime doğru giderken Irak ve Suriye'de terör örgütü PKK-PYD boş durmuyor. Fransızların Irak ve Suriye'de terör örgütüne topçu bataryalarını boşa göndermediğini kaydeden emekli Binbaşı ve Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Poyraz Gürson, PKK- PYD destekli YPG'nin büyük bir hamleye ya da savaşa hazırlandığını dile getirdi.

Gürson, "Güneydoğu Anadolu bölgesinde gerilimi tırmandıracaklar, ardından terör eylemlerini arttıracaklar. Burada üzerinde durmamız gereken Türkiye'deki cezaevlerinde de olay çıkarabilirler. Ardından Suriye'den harekete geçecekler. Türkiye'de Afrin operasyonu gündemden düştü. İsrail'in güvenliği sağlandı. Bundan sonra ilk hamlenin bu olacağını beklemek gerekir" dedi.

ABD'nin yardımı kesme yönündeki söylemlerine rağmen Fransa'nın topçu desteğiyle birlikte bölgeye gelmesinin PKK-PYD'ye yönelik bir hamle olduğunun açıkça ortada olduğunu ifade eden Gürson, şöyle devam etti: "Şu anda böyle bir desteği batı boşuna vermez. Ağır silahlar ve topçu bataryaları desteği alıyorsa terör örgütü Suriye'de ve Irak'ta mutlaka büyük bir savaşa hazırlanıyor demektir. Türkiye olarak özellikle buna dikkat etmemiz gerekiyor.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte zaten PKK terör örgütü Türkiye içindeki eylemlerini arttırır. Ancak bu defa daha farklı bir boyut çıktı ortaya. Afrin'de PKK-PYD ve silahlı kolları YPG ile birlikte ciddi bir hamleye hazırlanıyorlar. Fransa'dan aldıkları ağır silahlar ve topçu bataryaları ile birlikte Afrin'e yönelik bir hamle geçekleştirmek isteyeceklerdir."

Türkiye'de birden gündeme gelen çözüm süreci tartışmalarının tesadüf olmadığına da dikkat çeken Gürson, şunları söyledi: "Türkiye'de seçimler nedeniyle Afrin operasyonu birden gündemden düştü. Ardından İngiltere ziyareti gerçekleşti. Birden baktık ortaya çözüm süreci ile ilgili açıklamalar çıktı. Bunu seçim hesabı dolayısıyla mı yaptılar ya da başka bir siyasi hesap mı onu ben bilemem.

Ancak çözüm süreci için bir nabız yoklandığı artık açıkça ortada. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İngiltere ziyaretinde çözüm süreci, Kıbrıs'taki enerji kaynakları ve yine İngiltere'nin Kıbrıs'taki üsleri konularının da gündeme geldiği muhtemel. Ayrıca Suriye de konuşulmuştur. Tüm bunları yan yana getirdiğimizde hepsinin tesadüf olamayacağını zaten görüyoruz. Çözüm süreci için nabız yoklanıyor."