Güvenlik önlemi hırsıza yaradı (!)

Malumunuz Meral Akşener'e Gaziantep'te bir saygısızlık edildi..

Miting alanına insanların girememesi için her şey yapıldı, koruma polisleri bile bazı emniyet görevlilerince taciz edildi..

Tuvalet ihtiyacı için bariyerin ardına geçen ve geçerken de "Memur bey, ben İYİ Parti'nin medya ekibindenim.. İki dakika sonra döneceğim, bilginiz olsun" diyen ve olur alan ekip bile 600 metre ötedeki kontrol noktasına kovalandı..

Cumhurbaşkanı Adayı ve eski İçişleri Bakanı sıfatına rağmen, o saatteki yoğun trafikte, üstelik polislerden rica edilmesine rağmen yol açılmayıp bekletildi..

Basın Danışmanı olan bendenizi bile sahne tarafına, canlı yayın aracının olduğu bölgeye sokmamak için epey gayret gösterildi.. Ama gazeteci olduğum bilinmiyor tabii..

Ve finalde de, gelirken olmayan ama giderken herhalde bir an önce kenti terk etsin diye verilen polis eskortunun yönlendirdiği güzergahta önüne duvar gibi kamyon çıkarıldı..

"Yolu açın" denildiğinde de, teknik mazeret uyduruldu talimat istendi..

Meral Akşener bunun üzerine tepki gösterince de, kamyon aynı yere getirilerek, Belediye Başkanı Fatma Şahin hanımefendi tarafından krokilerle açıklama yapıldı:

-Bunlar sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın ziyaretinde de alınmış güvenlik önlemleridir.

Sanırsın Gaziantep Emniyet Müdürü.. Olsun, sağolsun açıklama yapma nezaketi gösterdi.

**

Evet doğrudur, o kamyonlar bir bombalı araç saldırısı ihtimaline karşı bir güvenlik önlemiydi.. Ve zaten kimsenin buna itirazı yok..

Hadi, 15 Temmuz Meydanı'nı, 15 Temmuz'u hatırlatacak HAFRİYAT KAMYONLARI ile çevirerek yaptığınız psikolojik harp kurnazlığını geçeyim..

Hadi üç aşamalı polis bariyerinin de alana gelecekleri 'bıktırma' değil, güvenlik önlemi olduğunu kabul ettim..

Hatta, alanı vatandaşlara açtıktan sonra, "Haydi boşaltıyoruz, bomba araması yapacağız" demeyi de "gıcıklık" değil, teknik bir ayrıntı olarak yazayım.. Zira, alanda 'bomba araması' sözünden sonra, çevredeki insanların nasıl bir ruh haline bürüneceğini kestirmek zor değil..

Be kardeşim, güvenlik gerekçesiyle deyip herkese zulmettiğiniz o meydanda, platformun arkasına gerilecek olan branda çalındı branda..

Bunlar nasıl güvenlik önlemiydi ki, kuş uçurtmadınız (!) ama hırsızlar elini kolunu sallayarak geldi, brandayı topladı, sırtladı, gitti?

Bu nasıl güvenlik önlemiydi ki, Meral Akşener'in çıkamadığı güvenli(!) bölgeye, hırsız elini kolunu sallayarak girdi, malzemeyi aldı ve gitti?

**

Tüm bunları geçtim.. Hepsini sildim sayın.. Kentinize gelmiş, Şahin Bey'in memleketine gelmiş, Gazi kente gelmiş bir misafire zor anlar yaşattığınız için "Kusura bakmayın, kasıtlı değildi, uğurlar olsun" yerine bir de taarruz ediyorsunuz..

Dikkat ederseniz son cümlede "Gaziantep" adını kullanmadım.. Olan biten Gazi kentimize yakışmaz, buna sebep olanlar da Gazi kentimize.. O yüzden..

GERİSİ "ŞEREFSİZİN" BİLECEĞİ İŞ...

İki yıldır diyor ki Meral Akşener;

-Fetöcü olduğumu iddia edenler aynaya baksın aynaya.. İspatlamayan, gereğini yapmayan şerefsizdir.

Ve ekliyor;

-Bunu söyledim.. Bir şey yapmadıkları gibi, iki yıldır şerefsiz şerefsiz geziyorlar.

**

Şimdi buradaki "şerefsiz" tabiri, 16 yıldır önüne gelene direkt ya da endirekt küfür eden siyasetçilere gıkı çıkmayan "Ay şekerim" modlu tipleri rahatsız etse de, bence bir hakaret değil, durum tespiti..

Bir lider iki yıldır bu ithamda bulunanları "şerefsiz" diye tanımlıyor ve onlar en küçük bir iz, bir bağ, bir emare bulamayıp, hâlâ her fırsatta gönderme yapıyorsa, ortada hakikaten bir şerefsizlik var demektir..

Şerefsizlik sözü görebileceğiniz gibi "şeref yoksunu" olmayı tarifliyor..

Ve 29 yıllık gazeteciyim, "Ben de şerefsizim, ben de şerefsizim" diye kuyruğa girileceğini hiç ama hiç tahmin etmezdim..

Evet ahlaki ve kültürel bir erozyona uğradık da, be kardeşim, ha bu şerefsizliğin taliplisi olacak kadar mı savrulduk..

**

Bu mevzu ve tanımdan bağımsız olarak bir başka hadiseye çevireyim yazının yönünü..

Gaziantep'teki hadiseden sonra, geçen yıl Cumhurbaşkanı'na hakaretten gözaltına alınan ve belli ki pek tırsan, tırstığı için ve dahi göze girmek için de boş boş atar-gider yapan kulüp Başkanı Hasan Şahin demiş ki;

- Gaziantep atkısını herkes takabilir teröristler hariç. fetöcü Meral Akşener seni bu atkıya kurban ederim

**

Yazıdaki imla hataları kendisine aittir..

"Hasan aga, iş kurbana gelince senin kestiğin horoz olur" diye girizgah da yapılabilir ama horoza yazık, horoza ayıp..

Meral Akşener, benzer ithamda bulunup hiçbir şey yapmayanların, yapamayanların alnına "şerefsiz" yazılı çıkartma yapıştırırken, illa "Bana ne bana ne, bana da yapıştır" diye atlamanın manası nedir?

Yazarın Diğer Yazıları