Güvenlik Paketi ile “susturma” planı!

Güvenlik Paketi ile “susturma” planı!
MHP’li Türkoğlu, “İktidar, HDP ve Kandil’le genel af ve özerklik konusunda anlaştı. Güvenlik Paketi ile de tepki gösterenler engellenecek” iddiasında bulundu

Fatih Erboz

TBMM İçişleri Komisyonu’nda İç Güvenlik Reformu Paketi görüşmelerinde kurulan Alt Komisyon çalışmalarını sürdürürken, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, hükümetin bebek katili Abdullah Öcalan’ın da yararlanacağı genel af çalışması yaptığını söyledi. Hükümet ile İmralı-Kandil ve HDP arasında sürdürülen pazarlığın en önemli gündem maddelerinden birinin genel af olduğunu ifade eden Türkoğlu, “İç Güvenlik Paketi batıda yaşayanlara karşı uygulanacak. Bölgede zaten var olan yetki kullanılmıyor. İmralı canisi tahliye olursa bölge dışında buna karşı çok sert tepkiler olacak” dedi.
Aralarında anlaştılar
Hasan Hüseyin Türkoğlu, İç Güvenlik Paketi’nin Alt Komisyon’a sevk edilmesinde ihanet sürecinin önem kazandığını söyledi. Hükümet ile HDP, Kandil ve İmralı’nın üzerinde anlaştığı taslakta genel affın yanı sıra bölgeye özerklik verilmesinin de bulunduğunu iddia eden Türkoğlu şunları söyledi: “Öncelikle özerklik ve genel af konuları var. Bunun netlikle ortaya konması gerekiyor. Bu ortaya çıkarsa Türkiye’de her şey olabilir. Olası toplumsal olayların önüne geçmek için de bu tür gözaltı, alıkoyma tedbirleri geliyor. Bir yerde toplu gösteri ya da miting yapılacağı zaman istediğiniz insanları 48 saat alıkoyabileceksiniz. Bunu da mülki amirler yapabilecek. Bunlar bölgede uygulanamayacağına göre, bu sürece tepki gösterenlere uygulanacak.” İç Güvenlik Paketi ile hem AKP’nin, hem de HDP’nin istediklerini aldıklarını ifade eden MHP’li Türkoğlu, komisyondaki çalışmalar ilerledikçe iki partinin aralarında yaptıkları anlaşmayı daha açık görmeye başladıklarını söyledi. Türkoğlu, “Paket ile iki taraf da kazanacak. Toplumun tepkilerini de bu yolla bastıracaklar. Her şey baştan düşünülmüş. Buna göre de yol haritası ve hareket biçimi benimsenmiş” diye konuştu.