Güzel: "MHP, Ülkücülerin partisi olmaktan çıkmıştır!"

Güzel: "MHP, Ülkücülerin partisi olmaktan çıkmıştır!"
Bandırma’da MHP üyesi olan 151 kişi düzenledikleri basın toplantısının ardından partilerinden istifa ettiler.

İçlerinde eski ilçe başkanları, milletvekili adayları, meclis üyeleri, kadın kolları başkanları ve eski Ülkü Ocakları Başkanlarının da bulunduğu parti üyeleri, Devlet Bahçeli ve MHP’nin, AKP İktidarının devamını sağlama aracına döndüğünü belirterek topluca istifa ettiklerini duyurdular.

Grup adına basın açıklaması yapan eski ilçe başkanı Hakan Güzel, istifaların devamının geleceğini belirterek, toplam 1000 olan MHP üyelerinden yaklaşık 800 kişinin istifa edeceklerini kendilerine beyan ettiklerini ifade etti.

Güzel, okuduğu basın bildirisinde özetle şunları söyledi:

MHP, ÜLKÜCÜLERİN PARTİSİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR

"Ülkücü hareketin mücadele dolu olan geçmişinde ayakta kalmasına vesile olan en önemli özelliği, ülkücülüğün temel esaslarından biri olan lider, teşkilat, doktrin esasına olan sarsılmaz bağlılığıdır. Ülkücülerin bu vasfı maalesef MHP üst yönetimi tarafından kötüye kullanılmış, eleştiri ve hak arama, davaya ihanet sayılmış, eleştirenler hain ilan edilmiştir. Gelinen bu noktada MHP’nin ve ülkemizin durumu içler acısıdır. AKP’nin iktidara gelmesine MHP’nin yanlış yönetilmesi ve Devlet Bahçeli’nin teşkilatlara danışmadan tek başına aldığı yanlış kararlar neden olmuştur. Bu yanlış kararlar ile 2002 yılında MHP baraj altında kalmış ve AKP tek başına iktidar olmuştur. Yine Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesi, Ekmelettin İhsanoğlu’nun CHP ile ortak aday çıkarılmasıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın önünün açılması, 2015 yılında milletvekili sayımızın 80’den 40’a düşmesi ve referanduma gidilerek başkanlık sistemine geçilmesi bu yanlış kararlar yüzündendir.

Devlet Bahçeli bu kararları alarak ülkücüleri, MHP’ye oy verenleri aldatmıştır. Bandırma ilçe kongresinde parti tüzüğüne ve partiler kanununa aykırı hareket edilerek seçim yapılmadan delegeler tespit edilmiştir. Buna rağmen bunu yapanlar 5 oyla seçimi kazanabilmişlerdir. Son olarak Balıkesir il kongresinde de aynı kanunsuzluklar yaşanmıştır. Seçimi kazanacak olan başkan adayı son anda partiden ihraç edilme gerekçesiyle seçime sokulmamıştır. Genel Merkezin desteklediği aday tek başına girdiği seçimde 600 delegenin sadece 115 delegenin oyunu alabilmiştir. Bandırma İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal diğer adayın listesinde üst kurul delege adayı gösterilen ilçe Başkanlarını ( Erdek ) oyuna getirip boş kağıda imza attırarak listeden istifalarına neden olmuştur. Bu nedenle ülkücüler MHP’de istenmemektedir. MHP, ülkücülerin partisi olmaktan çıkmıştır."

19904752_1538583816204085_144364690_n.jpg

20068041_1538583806204086_1763986540_n.jpg

İlgili Haberler