Güzel ve çirkin!

Arena’da oynadığı son 2 maçını kazanamayan ve stadın tılsımını bozan Galatasaray’ın hocasından beklenen şunlardı...
Bir, cezalı Melo’nun yerini kimle dolduracaktı?
İki, gol yollarındaki kısırlığı nasıl çözecekti?
Üç işlemeyen kanatları nasıl çalıştıracaktı?
Ancak bu sezon oldukça temkinli giden tecrübeli hocanın Sivas karşısında Baros’u oynatarak bu kadar cesur bir karar alacağını herhalde kimse düşünmemişti..
Galatasaray, dün gece hocasının bu cesareti ile kazanmasını bildi. Maçın ilk yarısında oyuna hakim olmasına rağmen gol yollarında ancak bir kez başarılı olan sarı kırmızılılarda, Selçuk ve özellikle ilk golün sahibi Engin’in başarılı oyunu galibiyetin yolunu açtı. Gol yollarında posizyon bulmasına rağmen sonunu getiremeyen Baros’un, ikinci yarıdaki etkili oyunu ise Galatasaray’ı galibiyete taşıdı..
İkinci yarının başlamasıyla rakip kaleye yüklenen ve kale sahası içindeki ilk posizyon’da penaltı bekleyen Baros, bu isteğine ikincisinde kavuştu. Maçın hakeminin vermediği ve verdiği penaltı kararları doğruydu..
Galatasaray dün gece Arena’da zor da olsa kazandı..
Kazandı çünkü; Engin orta alanda Melo’yu aratmadı ve kırmızı görene kadar takımın en başarılısıydı. Terim’in Baros kararı gol yolunun işlemesini sağladı. Riera’nın iyi niyetli çabaları sol kanatı çalıştırdı..
Terim’in maç başındaki Baros, ikinci yarıdaki Ayhan ve Sercan değişiklikleri cesurca, Servet değişikliği de akıllıcaydı.Ancak Terim’in takımı 10 kişi oynatmasına neden olan Kazım’a 90 dakika sabretmesi inanılmazdı..
Dün gece Galatasaray’ın kazanması Arena’nın tılsımının geri dönmesi güzel, Engin ve Elmander’in kırmızı kart görmeleri ise futbol adına çirkindi...

Yazarın Diğer Yazıları