Bütün oyun Türkiye üzerine oynanıyor!

Bütün oyun Türkiye üzerine oynanıyor!
Amerika, Rusya, Fransa ve İran’ın, oldubittiye getirerek Bayır-Bucak bölgesinde bir Kürt koridoru açmaya çalıştığını belirten Şandır, “Bununla Türkiye’nin kuşatılması planlanıyor” dedi

Suriye Bayır-Bucak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şandır, Türkiye’nin Halep’in kuzeyinde, Bayır-Bucak bölgesinde bir oldubittiye izin vermemesi gerektiğini belirtti. Şandır, “Burası Türkiye’nin bölgesidir. Bir oldubitti ile Türkiye’yi dışlayarak küresel güçlerin desteğiyle yeni bir Sykes Picot haritasının çizilmesini engellememiz gerekiyor” dedi. Suriye Türkmen bölgelerinde hala sıcak çatışmaların sürdüğünü ve stratejik tepelerin de sürekli el değiştirdiğini ifade eden Şandır, Türkmenlerin yüksek teknolojili Ruslara karşı cephe savaşıyla bölgelerini canları pahasına koruduklarını söyledi. Şandır şunları kaydetti: “Rusya-Esad işbirliği küresel bir oyundur. Esad’ı sevdiğinden değil, Rusya kendi çıkarlarını korumak için Suriye’dedir. Bugün Suriye’de küresel projelerin savaşını izliyoruz. Türkiye, Suriye’de kendi soydaşlarını korumak veya kendi geleceğini emniyet altına alabilmek için özellikle Türkmenlerin yoğun yaşadığı bölgelerde Halep’in kuzeyinde, Bayır-Bucak bölgesinde böyle bir oldubittiye izin vermemelidir. Türkiye’nin milli güvenliği açısından bir zorunluluktur. Amerika, Rusya, Fransa, İran kendi aralarında anlaşarak geçen yüzyıldan yarım kalmış olan bir PKK devleti kurmaya çalışıyor. Türkiye’nin geleceği açısından tehdit taşır, risk taşır, engel olmamız gerekir.”

Etnik temizlik yapılıyor

Mehmet Şandır, Bayır-Bucak bölgesinin şimdilik Nusayrilere verilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Rejim güçleriyle PYD anlaştığı takdirde Türkmenlerden boşalan yerlere Kürtlerin yerleştirileceğini ve böylelikli Kürt koridorunu oluşturacaklarını anlatan Şandır, sözlerine şöyle devam etti: “Bununla Türkiye’nin kuşatılması planlanmaktadır. Türkiye buna itiraz etmek mecburiyetindedir. Ayrıca bizim soydaşlarımız oralarda bin yıldır yaşamaktadır. Orayı koruyamazsak Türkiye’yi de koruyamayız. Türkmenlerin kendi canlarını ortaya koydukları bu savaşa herkesin yardım etmesi gerekiyor.” “Yılbaşından önce Esad rejimi, Nusayrilere alan açmak istiyor. Bunun için Türkmenlerin yaşadığı Bayır-Bucak bölgesinde ve Halep’in kırsalında yoğun operasyon yapıyorlar” diyen Şandır, şunları kaydetti: “Buralarda ateşkes görüşmeleri başladığında hangi güç hâkimse orası onun olur. Bu sebeple Bayır-Bucak’ta Rusya, İran ve Hizbullah’ın desteğiyle Türkmenlere etnik temizlik yapılıyor.”

Sykes-Picot nedir?

Sykes-Picot Anlaşması, 1. Dünya Savaşı döneminde Rusya’nın onayı ve mektup teatisiyle İngiltere-Fransa arasında sağlanan Osmanlı İmparatorluğu’nun, Anadolu ve Orta Doğu topraklarının paylaşımını içeren gizli bir anlaşmanın adı. Fransa adına François Georges Picot, İngiltere adına ise Sir Mark Sykes’in imza koydukları bir uzlaşı olmasından dolayı, onların adı ile anılan bu anlaşma, bölgenin kaderi üzerinde bugüne kadar ulaşan kalıcı etkiler bıraktı.