Haberi yok galiba!

Haberi yok galiba!
TÜSİAD’da herkese çatan Erdoğan, eğitimi ateşe veren terörist PKK’ya tek kelime etmedi

Haberi yok galiba!

Teröristlere karşı “dilsiz” 
Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu’da sivil isyan başlatıp, mahkeme kurup vergi toplayan, korsan Kürtçe okullar açarak devletin resmi okullarını yangın yerine çeviren, sözde kaymakamlarına paçavra flamalı resmi araç tahsis ederek, bölgede denetleme yaptıran, asker ve polis kurşunlayıp, şantiye basarak işçi kaçıran ve devlet kara yolunu günlerce ulaşıma kapatanlara karşı sessizliğini koruyor.

Çalışan bankayı batırdı
Terör örgütü IŞİD’in elindeki 49 rehine için bugüne kadar ağzını açıp tek kelime etmediği gibi mahkeme kararıyla konuşma yasağı aldıran Erdoğan, ayrıca hedef göstererek banka batırmaya çalışıyor, icranın başıymış gibi her konuda konuşuyor. Aynı tavrını TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi’ndeki toplantıda da sürdüren Erdoğan, PKK terörünü unutup, Gezi olaylarını yeniden gündeme taşıdı.

Dün başka bugün başka
Bank Asya için, daha önce “Takipteyiz. BDDK karar vermeli ve buna göre adım atmalı” diyen Erdoğan, “Bu bankayı incelettim. Mevduatları 8 kat, aktifleri 6 kat büyümüş. Kusura bakmayın, yan gelip yatan bir cumhurbaşkanı yok. Nerede yanlış var bunu incelettirmek zorundayız. O banka şu anda batmış zaten. Fakat bu, taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.   


İhanet süreciyle gemi azıya alan PKK terör örgütü ve yandaşları, Doğu ve Güneydoğu’da sivil isyan başlatarak korsan Kürtçe okullar açıp, devletin okullarını ateşe verirken; adam kaçırıp, yolları kapatırken Tayyip Erdoğan, bunlardan habersizmiş gibi davranmayı sürdürüyor. IŞİD’in elindeki 49 rehine için ağzını açmadığı gibi mahkeme kararıyla konuşma yasağı aldıran Erdoğan, hedef göstererek banka batırmaya çalışıyor, icranın başıymış gibi her konuda konuşuyor. Erdoğan, aynı tavrını TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi’ndeki toplantıda da sürdürdü.

Banka zaten batmış
Türkiye’de işler ne zaman iyiye gitse darbe olduğunu, kriz ortaya çıktığını söyleyen Erdoğan, Bank Asya konusunda aynı tutumunda ısrarlı göründü. Daha önce bank Asya için, “Takipteyiz. BDDK karar vermeli ve buna göre adım atmalı. Aksi takdirde bunun sorumlusu BDDK olur” diyen Erdoğan, dün de şöyle konuştu: “Bu bankayı incelettim. Mevduatları 8 kat aktifleri 6 kat büyümüş. Kusura bakmayın, yan gelip yatan bir cumhurbaşkanı yok. Nerede yanlış var bunu incelettirmek zorundayız.” Konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun aynı banka konusunda Başbakan Davutoğlu’na yaptığı çağrıya da değinen Erdoğan, “2000’li yıllarda malum 26 bankanın battığını söylüyor beyfendi, şimdi diyor bir bankanın batırılması için çalışılıyor. Bir bankanın batırılması için çalışılmıyor. O banka şu anda batmış zaten. Fakat bu, taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor” dedi.

Yine Gezi olayları
Gezi Olayları ve 17-25 Aralık soruşturmasına yine “darbe” girişimi diyen Erdoğan, New York Times’ta yer alan haberi eleştirdi. Erdoğan, “IŞİD’in yatağı burasıdır diyor. Ülkemizin STK’ları ile birlikte hep birlikte tavır almamız gerekmez mi?” dedi. “Eski kırgınlıkları muhafaza etmenin faydası olmaz” dediğini hatırlatan Erdoğan, “Zaman yumrukları sıkma değil tokalaşma zamanıdır. İnsan hak ve özgürlüklerin geliştirerek, yasaklamaları kısıtlamaları bırakarak kardeşlik hukuku içinde yaşama” diye konuştu.

TÜSİAD’dan eleştiri
Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in konuşması eleştiri doluydu. Dinçer, şöyle dedi: “Otoriter yapılar yıkılıyor ama yerini özgürlükçü rejimler alamıyor. Eğitimin niteliği konusunda istenilen yerde değiliz. Kadın istihdamına yönelik teşviklerde daha kapsayıcı adımlar atılmalı. Merkez bankası bağımsızlığından taviz verilmemeli. Özellikle bankacılık sektöründe güvensizlik yaratacak dedikoduların üzerine kararlılıkla gidilmesi gerekir.”

Hainler, 30 devlet okulunu ateşe verdi
İhanet süreciyle olay üzerine olay çıkaran, Kürtçe korsan okul bahanesiyle sivil isyan başlatan terör örgütü PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da yaktığı okul sayısı 30’u buldu. En son Hakkari’nin Yüksekova ve Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2’şer okul yakan teröristler, Diyarbakır’da valilik tarafından mühürlenen okulun mührünü 3. kez izinsiz söktü. Kürtçe korsan okul provokasyonları ve Türkçe eğitimi boykot çağrıları karşılık bulmadığı için teröristlerin son günlerde okullara saldırılarının arttığı belirtiliyor. Şırnak’ın Cizre ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi, Demokratik Toplum Kongresi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle açılan ve Kürtçe korsan eğitim vereceği öne sürülen “okul” un mühürlenmesini bahane eden yüzleri maskeli grup, Nur Mahallesi’ndeki Atatürk Anadolu Lisesi ve Sur Mahallesi’ndeki İsmail Ebuliz Ortaokulu’na molotof bombası attı. Terör yandaşları, yangını söndürmeye giden itfaiye ekiplerine taşla saldırdı. Yangın nedeniyle okullarda maddi hasar meydana geldi. Terörist grup, Cizre Köprüsü’nü de bir süre ulaşıma kapattı. Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Esenyurt Mahallesi’nde Kürtçe korsan eğitim vereceği öne sürülen “okul” un mühürlenmesini bahane eden terör örgütü yandaşlarıgece polis araçlarına taş ve havai fişeklerle saldırdı. Farklı mahallelerde bulunan Cumhuriyet ve Gazi orta okullarının kapılarını kırarak içeri giren eylemciler, öğretmen odaları, ana sınıfları ve derslikleri molotof bombası atarak yaktı. Göstericiler, Gazi Orta Okulunun kazan dairesinde bulunan kalorifer tesisatı ve jeneratörü de ateşe verdi. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yine okul bahanesiyle terör örgütü yandaşı bir grup, barikatlar kurarak yolu trafiğe kapattı. PKK’lı Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Kürdi-Der’in, “Anadilde eğitim için okulların boykot edilmesi” yönünde yaptığı çağrı, Doğu ve Güneydoğu’daki birçok ilde beklenen desteği görmedi. Geçen yıl daha fazla uyulan boykota, bazı okullardaki onarım çalışmalarının halen devam etmesi ve eğitim döneminin ilk haftası olması dolayısıyla yaşanan devamsızlıklar dışında destek verilmedi. Bölge illerinde, çocuklarını okula gönderen bazı ailelerin ise “boykot” kararına uymadığı gerekçesiyle tehdit edildiği öğrenildi.