Haç, Akdamar’a dikilecekmiş

Efendim müjdeler olsun, Akdamar’da ayine açılan Ermeni kilisesine haç da dikilecekmiş!.. Hiç üzülmeyelim(!), kilisenin tepesindeki haçın gölgesine girecek Van!..
Bu müjdeyi(!) kim veriyor!..
Van Valisi!..
Muhterem Vali şöyle açıklamış konuyu..
“Restorasyon projesi haçsız yapılmış. 140 kiloluk 2 metre boyunda bir metali koymak düşünülmemiş. ‘Teknik olarak yetişmeyecek, sizin istediğiniz yerde sergileyelim, ayinden sonra koyalım’ dedik. Restorasyon şirketi 45 günde yaparız diyor. Müzeler Genel Müdürlüğü ayinden sonra kubbenin statik hesaplarını yapacak, 1-2 ayda yerine oturabilir sanıyorum”.
Ne kadar hoş değil mi?!!
Açıla saçıla medeniyet dediğin tek dişi kalmış esarete yelken dolduruyoruz..
Evetçi dini bütün Müslümanlara mübarek olmasını dileriz bu haç kubbenin!..
Mesele malumdur..!
İktidarın, ABD dayatmalı Ortodoks muhabbeti, Akdamar’ın Ermeni izlerini ihya etmek gibi bir açılımı bulunmaktadır.. Bu çerçevede, Akdamar’da Müslüman kadınlara tecavüz eden Ermenilere jest yapılmış, adadaki kilise ayine açılmıştı.. Ama Ermenistan’ın vampirleri bu gelişmeyi yeterli bulmamış, kilisenin tepesine haç dikilmesini istemişlerdi...
Biz de, haçın, iktidar tarafından bilerek dikilmediğini, o haçın, Ermenistan’ın Van’a bayrak çekmesi gibi bir durum olduğunu kabul ettiğini sanmış, biraz teselli bulmuştuk!..
Yani, “buna da şükür!!” demiştik..
Meğer kazın ayağı öyle değilmiş..
Bizim muhterem zevat, haçı dikecekmiş ama açılışa yetişmemiş!..
Bu kilisenin açılışına, memleketin dahilinde ne kadar malum tayfa varsa ve de Ermeni diasporası tarafından yemlenen uyanıklar da dahil edilerek götürüldü.. Ermeniler elbette şenlik içerisindeydiler de, bu şenliğe, adları Türkçe olan malum ruh sahipleri daha bir coşku ile katıldılar..
Olmayan haçın hesabını da onlar sordu Vali’den.. Vali de açıkladı; “Restorasyon projesi haçsız yapılmış. 140 kiloluk  2 metre boyunda bir metali koymak düşünülmemiş. ‘Teknik olarak yetişmeyecek, sizin istediğiniz yerde sergileyelim, ayinden sonra koyalım’ dedik. Restorasyon şirketi 45 günde yaparız diyor. Müzeler Genel Müdürlüğü ayinden sonra kubbenin statik hesaplarını yapacak, 1-2 ayda yerine oturabilir sanıyorum”.
Efendim Van’a haç dikilmesi tek “müjde” değil!..
Haç ve kilise şenliğinin malum organizatörleri, hedeflerini şöyle açıklıyorlar..
“Bizim yapmamız gereken, acele etmeden, 100 yıl geriye gidip konsoloslukların bulunduğu, Amerikan lisesinin öğrenci yetiştirdiği, gazetelerin çıktığı, yüz bin nüfusun uyum içinde yaşadığı Van’a geri dönmek”.
Daha da ileri gidelim mi?!!
Şöyleymiş!..
“..bu ayin meselesi çok olumlu. Müslümanların hacca gitmesinin bir yıl engellendiğini düşünün! Çünkü Akdamar bir hac farizası.”
Ya, işte böyle azizim, evetçi dini bütün kardeşlerim.. Bizim kutsal Mekke ibadetimiz neyse, Akdamar da oymuş!..
Yani bu Ermeni keferesi, Van’a “hac(!)”  için gelmiş vakti zamanında ve gelmişken de, onbinlerce Vanlıyı Müslüman’ı kadın çocuk ihtiyar demeden kılıçtan geçirmiş katletmiş..
Akdamar’da da yapacağını yapmış..
Şimdi bu yaptıklarını selamlıyoruz..
Sayenizde ey evet camiası, övünün
kutsayın!..

Yazarın Diğer Yazıları