Haçlı Seferi Ege'den başladı!..

Bölücü terör ile 30 yılı aşkın süredir mücadele ediyoruz. Çok şehit verdik ama bir karış toprağımızı hainlere teslim etmedik.

Yıllardır, sesimizin yettiğince anlatmaya, duyurmaya çalışıyoruz; Türkiye Batı'dan bölünüyor, toprak kaybına Doğu'dan, Güneydoğu'dan değil Batı'dan başlandı diye!.. Ege'de işgal edilen 18 ada ve 1 kayalığımızın Yunanistan'ın nasıl askeri üsleri haline getirildiğini YENİÇAĞ'da belgeleriyle ortaya koyduk. Tek kurşun atmadan vatan toprakları Yunan'a sessiz ve derinden teslim edildi.

Bu tezgahın bir parçası, sadece Ege'nin Yunan gölü haline mi getirilmesi mi?.. Hayır!..

Uluslararası antlaşmalara göre gayri askerî statüde bulunması gereken adalara da yıllardır Yunanistan, askerî yığınak yapıyor. Ve Türkiye'ye karşı saldırı planları hazırlıyor. Bu son cümle çok mu iddialı oldu?.. O zaman yine belgeleri konuşturalım...

Peş peşe 3 askeri tatbikat

Şubat ayında, başta Kardak bölgesi olmak üzere işgal edilen Türk adalarında egemenlik ve bayrak gösterisi yapan Yunanistan, Mart ayında da gayri askeri statüdeki adalarda seferberlik tatbikatları yaptı. Kelemez (Kilimli-Kalimnos) Adası'nda 7 Mart 2017'de, Sömbeki Adası'nda 12 Mart 2017'de, Semadirek Adası'nda 13 Mart 2017'de ve Taşoz Adası'nda 14 Mart 2017'de seferberlik tatbikatı yapıldı. Bu seferberlik tatbikatlarının en önemli özelliği ise savunma değil taarruz amaçlı olmasıydı!..

Yukarıdaki haritayı dikkatle incelerseniz, Ege'nin Kuzey'inde ve Güney'inde nasıl bir bilinçlice tercih yapıldığını fark edersiniz.

Taarruz amaçlı seferberlik tatbikatına, adalarda konuşlandırılan Yunan askeri birlikleri ile ada halkından oluşturulan milis kuvvetleri katıldı. Milis kuvvetleri, piyade tüfeği, makinalı tüfek ve roketatar gibi silahlarını ve bu silahların mühimmatlarını evlerinde muhafaza ediyor.

Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı hain hazırlık planlarını belgeleriyle YENİÇAĞ'a anlattı. Ümit Yalım, şunları söyledi;

"Yunanistan, bu yılın başından itibaren askeri hazırlıklarını artırdı. Yunan Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesinde 23 Ocak 2017'de değişiklik yapıldı. Genelkurmay Başkanı Oramiral Apostolakis dışında Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları değişti. Yeni kuvvet komutanları ilk olarak Doğu Ege Denizi'ndeki adaları ziyaret etti

Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos, 07 Mart 2017'de Kelemez Adası'nı ziyaret etti. Yunan Cumhurbaşkanı'nın onuruna yapılan tören geçişine milis kuvvetleri de katıldı. Tören geçişinden sonra seferberlik tatbikatı icra edildi ve milis askerlerine kadrolu silahları ile atış eğitimi yaptırıldı.

Kelemez Adası'ndan Muğla Keçi Adası'na askeri botla geçen Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos, adada bulunan işgalci Yunan askerlerini denetledi.

Sömbeki Adası'nda, 12 Mart 2017'de icra edilen seferberlik tatbikatına, Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Stefanis de katıldı. Seferberlik tatbikatında, milis kuvvetlerinin topçu bataryası ateş idare merkezinde görevlendirilmesi ve meskûn mahallerde muharebe gösterisi yapması dikkat çekti.

Semadirek Adası'nda, 13 Mart 2017'de icra edilen seferberlik tatbikatına, Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Genelkurmay Başkanı Oramiral Apostolakis ve Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Stefanis de katıldı. Seferberlik tatbikatında, milis kuvvetlerinin atış yapması ve tatbikatta zırhlı personel taşıyıcıların kullanılması dikkat çekti.

Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Semadirek Adası'nda basına açıklama yaptı. Kammenos, "Türk araştırma gemisinin Semadirek bölgesinde Yunan karasularını ihlal ettiğini ve Yunan Deniz Kuvvetlerinin de cevap verdiğini" iddia etti. İstanbul Seyir Hidrografi ve Oşinografi Daire Başkanlığı tarafından denizcilere yayımlanan 298/17 numaralı NAVTEX Duyurusu ve haritasında, TCG ÇEŞME Gemisinin, 13-17 Mart 2017 tarihleri arasında, Taşoz-Semadirek Adaları arasındaki uluslararası sularda, hidrografik ve oşinografik çalışmalar yapılacağı duyurulmuştu. 

Taşoz Adası'nda, 14 Mart 2017'de icra edilen seferberlik tatbikatına, Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Genelkurmay Başkanı Oramiral Apostolakis ve Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Stefanis katıldı. Seferberlik tatbikatında, milis kuvvetlerinin piyade tüfeği ve makinalı tüfeklerle atış yapması ve tatbikatta havan kullanılması dikkat çekti.

Taşoz ve Semadirek Adaları, Lozan Antlaşması'nın 12. maddesine göre gayri askeri statüde. Kelemez ve Sömbeki Adaları da 1947 Paris Antlaşması'nın 14. maddesine göre gayri askeri statüde. Anılan adalarda yapılan seferberlik tatbikatlarında kullanılan silah, araç ve yöntemlerin, tatbikatların savunma yerine taarruz amaçlı olarak planlandığı ve icra edildiğini gösteriyor. Bütün bunlar olup biterken Başkomutan olduğunu iddia eden Erdoğan ile Başbakan Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun sesi soluğu çıkmadı. Yunanistan'a müzik notası bile vermediler, veremediler. Böylece, Erdoğan ve AKP Hükümetinin, Bizans Projesine stratejik ortak olarak katıldığı bir kez daha tescillenmiş oldu."

Olan bitenler ve belgeler her şeyi apaçık ortaya koyuyor; Yunanistan, Türkiye'ye karşı taarruz amaçlı seferberlik ilan etti!.. Peki "Kardak pozu" ne oldu?.. Haçlı savaşı, Almanya'dan mı, Hollanda'dan mı yoksa Yunanistan'dan mı başlatılmış?..

Nereyi görüyor?.. Veya görebiliyorsunuz!..

Yazarın Diğer Yazıları