Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enes İSLAMOĞULLARI

Enes İSLAMOĞULLARI

Haddini bildirin...

Erdoğan kendisini eleştiren Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir’e parti gurubunda yanıt verdi:

“Nerede milletvekili olursan ol önce haddini bileceksin. Sadece eşbaşkanlığını yaptığın bir başka bayan vardı. O da zaman zaman birçok şeyler konuşurdu. Ama sen yaptığın açıklamalarla Türkiye’nin Başbakanının oraya gitmesinin doğru olmayacağını söylüyorsun. Buna senin gücün yetmez önce haddini bil...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Adâlet Komisyonu’nda yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Yargı-Sen Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’na:

“Senin bir defa konuşma yetkin yok. Sen kimsin? Haddini bil” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’daki mitinginde CNN Türk’te katıldığı programda söylediği sözler nedeniyle Amberin Zaman’a yüklendi:

“Orada da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış. Edepsiz bir kadın. Müslüman ülkede bunu beklemek zor değil mi diyor. Haddini bil haddini. Haddini bil eline vermişler bir kalem, gazete köşesinde yazıyorsun...”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda MHP Genel Başkanı’ye sert mesajlar gönderdi:

“Çok üzüldüm geçen bir akşam televizyon programında diyor ki Başbakan’ın İslam dünyasına karşı ilgisini takdirle karşılıyorum ama Uygur Türklerini unuttu diyor. Oradaki MHP’li zât da evet biz kurtardık onları diyor. Sen kimsin onları kurtaracaksın, haddini bil...”

Kılıçdaroğlu’nun Ermeni diasporasıyla kendisini aynı yere oturtmaya çalıştığını belirten Erdoğan:

“Sayın Kılıçdaroğlu. Bak ben bunu konuşmuyorum ama sen beni gelip Ermeni diasporasıyla aynı yere oturtmaya çalışıyorsun. Yazıklar olsun sana, yazıklar olsun. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ı Ermeni diasporasıyla aynı yere oturtacak olanın alnını karışlarım. Haddini bil diyorum, haddini bil diyorum...”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Siyasi parti liderlerinin cumhurbaşkanı adayı olmasını istemiyormuş. Sen nasıl siyasetçisin ya. Önce sen kimsin ya. Önce haddini bil...”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine ve AKP’ye ilişkin haberler yapan New York Times gazetesine sert tepki gösterdi.

 “Ya sen bir gazetesin haddini bileceksin...”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e tahsis edilen Cumhurbaşkanlığı aracına ilişkin olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin söylediği, “Ya istifa et, ya bu arabayı iade et” sözlerine sert tepki gösterdi:

“Sen kimsin ya? Önce haddini bil...

Neden seçimlerin tadı yok bu ülkede 10 yıldır?

Neden kelâm edesi gelmiyor insanın demokratik bir seçim üzerine?

Neden insanlar tercih etmenin hürriyetini değil, zorunluluğunu hissediyor?

Neden insanlar acaba oylar çalınacak mı tedirginliğini yaşıyor?

Neden bir kişi herkese haddini bildiriyorken tek bir kişi bile ona haddini bildiremiyor?

Neyi seçerseniz seçin! Kimi seçerseniz seçin!

Ama muhakkak haddin ve hududun tek bir kişiye veya zümreye sınırsız bir hareket kabiliyeti ve hakaret imkânı vermediği bir ülkede yaşamayı seçin...

Yazarın Diğer Yazıları