Hainler yine okul yaktı!

Hainler yine okul yaktı!
Şırnak, Silopi’de bir grup terör örgütü yandaşı, Yavuz Selim İlkokulu’na molotof bombası attı

Hainler yine okul yaktı!

OKULDA yangın çıkaran bölücüler, eşyalara zarar verdi. Daha sonra İpekyolu ve Üçüncü caddelerinde lastik yakıp yolu trafiğe kapatan bölücüler polise havai fişek ve taşla saldırdı. Bölücülerin Doğu ve Güneydoğu’da yaktığı okul sayısı 26’yı buldu. 

Savaş alanına çevirdiler
YİNE Silopi’de, IŞİD’in Ayn el-Arap’taki saldırılarını bahane eden bölücüler, önceki akşam Barbaros, Cudi, Nur ve Yeşiltepe mahallelerinde ortalığı birbirine kattı. Yeşiltepe’de Habur kara yolunu trafiğe kapatan bölücüler TIR’larda kimlik kontrolü yaptı. 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir grup terör örgütü yandaşının Yavuz Selim İlkokulu’na molotofkokteylleriyle saldırması sonucu okulda yangın çıktı. Göstericiler ayrıca okulda bulunan klimalara ve diğer eşyalara zarar verdi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, okulda hasar meydana geldi. Bölücüler, daha sonra İpekyolu ve Üçüncü caddelerinde toplanıp izinsiz gösteri yapmak istedi. Caddelerde lastik yakıp, yolu trafiğe kapatan grup, polise havai fişek ve taşla saldırdı. “Dağılın” uyarılarını dikkate almayan grupların eylemlerini sürdürmeleri üzerine polis gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. TOMA aracı grubu dağıttıktan sonra okuldaki yangına su sıkarak itfaiye ekiplerine yardımcı oldu. Müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara kaçtı. Yaklaşık 5 saatten fazla süren olaylar, gece geç saatlere kadar devam etti.

Savaş alanı gibi
Bu arada yine Silopi’de terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD), Ayn el-Arap’taki saldırılarını bahane eden bölücüler, önceki akşam Barbaros, Cudi, Nur ve Yeşiltepe mahallelerinde bir araya gelerek ortalığı birbirine kattı. Yeşiltepe mahallesinde izinsiz gösteri yapan bir grup, Habur karayolunu lastik ve demir yığını ile trafiğe kapatarak olay yerine gelen polis ile çatıştı. Göstericileri gaz bombası ile dağıtan ve yolu trafiğe açan polisler, araçların yeniden geçmesi için anons yaptı. Bu sırada hareket eden bir TIR şoförüne göstericilerin lazer ışığı tutmasıyla araç tekrar durdu. TIR şoförü, polisin ’devam et’anonsuyla yoluna devam etti. İkinci kez yolu kesen terör örgütü yandaşları, sivil araçlarda ve TIR’larda kimlik kontrolü ve bagaj araması yaptı. TIR’larda kaçak malzeme arayan göstericilerin bu eylemi kısa sürdü. Polis grubu bu kez tazyikli su ve biber gazıyla dağıttı. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasındaki çatışma saatlerce devam etti. 

26 okulu yaktılar
Yine Silopi’de terör örgütü PKK yandaşları, geçen cuma günü IŞİD’in Suriye’de Kürtlerin yaşadığı Ayn el-Arap’a saldırılarını protesto etme bahanesiyle olay çıkarmış, bir büfeyi ateşe vermişti. Bölücüler, Irak’a açılan Habur Sınır Kapısı karayolunda yürüyüşe geçip yolu trafiğe kapatmıştı. Polisin dağılmaları yönündeki uyarıları üzerine, gruptakiler, polise molotof bombası ve sapanla taş atmış, polis de PKK yandaşlarına gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulunmuştu. Bölücüler, daha sonra sigara ve içki satılan bir büfeyi yakmıştı. Böylece bölücü örgüt yandaşlarının, Güneydoğu’da okulların açılmasından beri çeşitli bahanelerle yaktıkları okul sayısı 26’yı buldu.  Öte yandan, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.