Hainlerin inlerine Mehmetçik’ten bir darbe daha

Hainlerin inlerine Mehmetçik’ten bir darbe daha
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sayfasında önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi

Buna göre Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü PKK tarafından kullanıldığı tespit edilen barınak, mağara ve silah mevzileri önceki gün düzenlenen hava harekâtıyla imha edildi. Genelkurmay’ın sitesinde diğer olaylara şöyle yer verildi:

* Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bir ev ve eklentilerindeki aramada 3 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve buna ait 100 fişek ele geçirildi.

* Tunceli’nin Ovacık ilçesindeki arazi aramasında toprağa gömülü tuzaklanmış bir el yapımı patlayıcı ve 4 noktada tek ateşleme sistemine bağlı 10 ve 40 kiloluk ikişer plastik bidon içine yerleştirilen patlayıcı tespit edildi. Ağrı’da gömülü 12 kiloluk 10 mutfak tüpü imha edildi.

* Van’ın Çatak ilçesinde terör örgütü PKK’ya götürülmeye çalışılan 1’i kız 3 çocuk kurtarıldı. Gelen bir ihbar üzerine operasyon başlatan İlçe Emniyet Amirliği Terörle Mücadele Şubesi ekipleri takip ettikleri bir aracı durdurdu. Güvenlik güçleri araçtaki çocukları terör örgütüne götürmeye çalıştıkları gerekçesiyle sürücü V.D. ile N.K.’yı gözaltına aldı. Yaşları 15, 16, 17 olan D.İ., S.Y. ve M.K. ile şüpheliler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

* Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde ise Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 1 terörist yakalandı.

* Şırnak’ın İdil ilçesi Karalar beldesi mevkisinde yol kesen bir grup terörist, özel bir şirkete ait 2 TIR’ı ateşe vererek ormanlık alana kaçtı. Alevlerin çevreye sıçraması üzerine karayolunun her iki tarafında bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

* Mardin’in Nusaybin ilçesinde düzenlenen operasyonda “terör örgütüne üye olmak” suçundan 1 terörist, “yardım ve yataklık yapmak” gerekçesiyle de 2 zanlı gözaltına alındı.