Hakan Fidan FETÖ’nün ilk kez nasıl ifşa edildiğini anlattı

Hakan Fidan FETÖ’nün ilk kez nasıl ifşa edildiğini anlattı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ’nün ilk kez nasıl ifşa edildiğini anlattı. Fidan, “7 Şubat MİT krizi öncesi başbakanımızın şahsi ve resmi konutunda dinleme cihazları bulduk” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün devlete karşı açıktan giriştiği ilk kalkışma olarak değerlendirilen 7 Şubat MİT kriziyle ilgili ilk kez konuştu.

Bakan Fidan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı niyetini belli ettiği bir şeydi. Bu FETÖ'cüler her yerde kendi adamlarını içeriye sokmak gibi bir niyetleri var. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı. 28 Aralık 2011 MGK günü, Efkan Ala bey dedi ki, bizim kontrollerde bulunmamız lazım. Bizim kontrollerimiz sonucu dinleme cihazlarını bulduk. Cumhurbaşkanımız kendi kafasında ne zaman ilan edeceğini çok iyi biliyor. Biz bunu bulduk ve FETÖ'cüler de bunu öğrendi. Sonra Uludere olayı oldu ve bunu bizim üzerimize atmaya çalıştılar. Bunu ortaya çıkaran MİT'i hedefe koymaya çalıştılar. Cumhurbaşkanımız cuma namazı çıkışı bunlara cevap da verdi. Arkasından 7 Şubat kriziyle beni ifadeye çağırma olayı yaşandı. 2016'dan sonra FETÖ sistemden söküp atıldı. Cumhurbaşkanımızın duruşuyla bu belirli bir noktaya gidildi.

İlgili Haberler