Hakimi tutuklayan hakime FETÖ'den tutuklama

Hakimi tutuklayan hakime FETÖ'den tutuklama
Bir FETÖ'cüyü serbest bırakmak için rüşvet alırken suç üstü yapılan hakimi tutuklayan hakim, FETÖ'den tutuklandı.

Meslekten ihraç edilip haklarında gözaltı kararı verilen 23 hakim ve savcıdan 5’i tutuklandı. Önceki günlerde rüşvet alan hakim H.A’yı tutuklayan hakim M.Ö. de terör örgütü FETÖ soruşturmasında tutuklandı. Hakim Ö.’nün mahkemede sorgu yaptığı sırada gözaltına alındığı ve ifadesinde “etkin pişmanlık hükümlerinden” faydalandığı ortaya çıktı.

ÖNCE İHRAÇ SONRA GÖZALTI KARARI VERİLMİŞTİ

Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararlarıyla meslekten ihraç edilen 23 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul, Bursa, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Bilecik ve Sakarya’da bulunan hakim ve savcılar gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi. Savcı karşısına çıkarılan 23 hakim savcıdan 5’i, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklanırken 11’i ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. 7 kişinin ise adliyedeki işlemleri devam ediyor.

HAKİMLERE SORGU YAPARKEN GÖZALTI

Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre tutuklananlar arasında olan bir isim ise dikkat çekti. Rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A ile avukat S.B’i tutuklayan Sulh Ceza Hakimi M.Ö. de tutuklanan 5 hakim arasında. Öte yandan Hakim Ö. ile tutuklanan Bilecik Sulh Ceza Hakimi K.B.’nin mahkemede sorgu yaptıkları sırada gözaltına alındıkları öğrenildi.İtirafçı oldu

Rüşvet alan hakimi tutuklayan hakim olan M.Ö.’nün etkn pişmanlık hükümlerinden faydalanarak örgüt hakkında bildiklerini ifadesinde anlattığı ortaya çıktı. Bilecik hakimi K.B.'de ise örgütün gizli haberleşme programı ByLock tespit edildi. Boyraz’ın babasının adına kayıtlı olan telefona ByLock yüklediği tespit edildi. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda görevli 1 savcı ve 2 hakimin de soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

İlgili Haberler