HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan'ın konuşması yeniden gündemde. Sendika ve STK'ları darbecilikle itham etmişti

HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan'ın konuşması yeniden gündemde. Sendika ve STK'ları darbecilikle itham etmişti
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 28 Şubat ile ilgili bir etkinlikte diğer sendikaları ve STK'ları darbecilikle itham etmişti. O konuşma yeniden gündeme geldi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 28 Şubat 2022''de düzenlenen "28 Şubat Darbesiyle Sendikalar ve Sivil Toplumun Sınavı: Hak-İş Mücadelesi" isimli etkinlikte yaptığı konuşmasında sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarını darbecilikle itham etmişti.

Arslan''ın bu konuşması yeniden gündeme geldi. Arslan konuşmasında, "27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat... Bütün bu darbelerde, darbecilerle iş tutanlarla ilgili ne yaptınız? Genel Kurullar''da karar mı aldınız. ''O günler yapılanlar yanlıştı, biz darbecilerle iş tutmamalıydık. Bizi yanılttılar, bizi kandırdılar, bize baskı yaptılar, özür diliyoruz milletten, üyelerimizden'' dedinizse vazgeçeceğiz. Demediler..." diye konuştu.

SENDİKA VE STK''LARI DARBECİLİKLE İTHAM ETTİ

Arslan, konuşmasının devamında şunları kaydetmişti:

"Israrla üzerlerine gidiyoruz. Ne Türk-İş, ne TOBB, ne TESK ne de TİSK ne de DİSK, çıkıp ''Biz yanlış yaptık, Biz hata yaptık. Özür diliyoruz'' demiyorlar. Neden biliyor musunuz? Yeni bir darbe girişimi olursa, aynı yerde saf tutmak için 

İlgili Haberler