Hakkâri ve Mardin’de 13 terörist öldürüldü

Hakkâri ve Mardin’de 13 terörist öldürüldü
TSK, Hakkâri ve Mardin’de bölücü teröristleri imha operasyonu gerçekleştirdi

Hava destekli operasyonda Hakkâri Yüksekova’da bölücü terör örgütüne ait bir Doçka uçaksavar silah mevzi, beş sığınak ve bir mühimmat deposu tahrip edildi. Operasyonda 12 terörist etkisiz hale getirildi.

Patlayıcı imha edildi

Mardin Dargeçit’te icra edilen operasyonda ise bir terörist, silahı ve mühimmatı ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Muş’ta teröristlerce önceden sivil bir araca tuzaklanan el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi. 

 

Hakkâri ve Mardin’de 13 terörist öldürüldü

Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği hava harekatında bölücü hainlere ait bir Doçka uçaksavar silah mevzii ile 5 sığınak ve bir mühimmat deposu da imha edildi.

Güneydoğu’da terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda 13 bölücü terörist öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Hakkâri Yüksekova’da devam eden operasyonda icra edilen hava harekâtı ile bölücü terör örgütüne ait bir adet Doçka uçaksavar silah mevzii, 5 adet sığınak ve teröristlere ait mühimmat deposu tahrip edildi. Toplam 12 terörist etkisiz hale getirildi. Mardin Dargeçit’te icra edilen operasyonda ise bir terörist, silahı ve mühimmatı ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Muş’ta devam eden operasyonda, teröristlerce önceden sivil bir araca tuzaklanan el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi, patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

9 PKK’lı teslim oldu

Osmaniye Hasanbeyli’de, sivil bir enerji şirketine ait iki adet rüzgâr tribününe bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden tuzaklanan iki adet el yapımı patlayıcı bulundu ve imha edildi. Bu arada örgütten kaçan Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde 1, Şırnak’ın Silopi ilçesinde ise 8 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde ise teröristlerce el yapımı patlayıcı patlatılmak suretiyle yapılan saldırıda, sivil bir GSM şirketine ait baz istasyonunda maddi hasar meydana geldi. Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Kılıçkaya Köyü kırsalında düzenlenen operasyonda da, teröristlere ait 2 el telsizi bulundu.

DBP’lilere tutuklama

Öte yandan, Iğdır’da, aralarında 3 belediye eş başkanının da bulunduğu 6 kişi “terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları” iddiasıyla tutuklandı. Önceki gece, bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonları engellemek amacıyla “barış çadırı” kuran kişilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan DBP’li Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin, Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkanı Ali Çam, Iğdır İl Genel Meclis Başkanı A.Kadir Özsular, DBP Iğdır eski İl Eş Başkanı Zübeyde Kaynar, Belediye Meclis Üyesi Saniye Çark, Emniyet’teki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Erzurum’da ise, PKK’ya yönelik operasyon kapsamında Hınıs Belediye Başkanı Hasan Basri Fırat ile DBP’li ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde de terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 3’ü “terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık” suçundan tutuklandı, 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu arada Elazığ kent merkezi ile Kovancılar ilçesinde düzenlenen operasyonlarda aralarında HDP İlçe Başkanı A.H.K’nin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.