Hakkari'de bomba yüklü araçla saldırı: 18 şehit

Hakkari'de bomba yüklü araçla saldırı: 18 şehit
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgeye bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 10'u asker , 8 vatandaşımız şehit olmuştur. 11'i asker, toplam 27 yaralı var.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Durak Jandarma Karakolu'na yönelik yapılan bombalı araç saldırısında, Hakkari Valiliği'nden yapılan son açıklamada "İlk belirlemelere göre 10 asker şehit olmuş, 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

11'i asker, toplam 27 yaralı askeri helikopterle hastanelere sevk edilmiştir" denildi.

Hain saldırı ardından TSK,  9 askerin şehit olduğunu, aralarında askerlerin de olduğu 11 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: "5 TON"

Hakkari Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada saldırının detayları da verildi. Yapılan yol denetim ve arama noktasına kontrolsüz olarak yaklaştığı tespit edilen kamyonete dur ihtarı yapıldığı, aracın durmaması üzerine ateş açıldığı, ancak teröristlerce etraftan da ateş açıldığı belirtildi. Bombalı araçta yaklaşık 5 ton patlayıcının infilak ettirildiği belirtilerek şöyle denildi:

"9.10.2016 günü saat 09.45 sıralarında Durak 2.Hudut Bölüğü önünde Jandarma Birlikleri tarafından her gün 24 saat esasına göre yapılan yol denetimi ve arama noktasına kontrolsüz olarak yaklaştığı tespit edilen kamyonete dur ihtarı yapılmış, aracın durmaması üzerine ateş açılmış ancak etraftan BTO mensuplarınca da taciz ateşi yapılarak dikkatin oralara da yönelmesi üzerine kamyonet nizamiyeden girme niyetini gerçekleştirememiş ve yaklaşık 5 ton olduğu değerlendirilen patlayıcıları infilak ettirmiştir. İlk belirlemelere göre maalesef 9 askerimiz şehit olmuş 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 11'i asker 27 yaralımız askeri helikopterlerden de yararlanılmak sureti ile civardaki daha donanımlı hastanelere sevk edilmektedir. Bölgedeki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için hava destekli komando birliklerinin geniş çaplı operasyonları devam etmektedir. Bükün milletimizin başı sağ olsun."

YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım Şemdinli'de meydana gelen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"10 askerimiz şehit oldu, 8 sivil vatandaşımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum.

5 ton patlayıcıyla kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir canlı bomba. Kendisini ve bombayı patlatma suretiyle bu olay meydana gelmiştir.

Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla sürecek. Bu konuda yapılacak intihar eylemleri ve terör faaliyetleri ülkemizin istikrarı için, geleceği karartmaya gayret eden terör mihraklarından memleketi kurtarmak için gerekli çalışmaları yürüteceğiz.

Kırsalda ortaya konulan üstün başarı terör örgütünün gücünü ve imkan kabiliyetini kısıtlamıştır. Can havliyle bu ve buna benzer intihar gayreti içine girmiştir. Bunların da üstesinden geleceğiz.

Buna benzer hazırlıklar önlenebilmektedir. Ancak bazen de böyle hadiseler yaşamaktayız.

Milletimizin başı sağolsun."

ÇUKUR OLUŞTU, YOL TRAFİĞE KAPANDI

Araç ve kimlik kontrolleri yapılırken patlamanın meydana geldiği ve bu sırada yolda 5 metre derinliğinde 10 metre genişliğinde bir çukur oluştuğu, yolun da trafiğe kapandığı belirtiliyor.

Patlamadan hemen sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralılar ise Şemdinli ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırıldı.

İlgili Haberler