Hakkari’den PKK’ya yoğun bombardıman

Hakkari’den PKK’ya yoğun bombardıman
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Derecik Beldesi’ndeki birliklerden PKK’nın yuvalandığı bölgeler ‘FIRTINA’ adı verilen obüslerden yapılan atışlarla dövüldü

PKK inleri topa tutuldu

Saat 08.00’e dek süren atışlar sonrası bölgeden dumanlar yükseldi.

Bölücü örgütün yuvalandığı Kuzey Irak’taki inleri yoğuntop atışına tutulurken olayları değerlendiren Emekli Tuğgeneral Eslen örgütün lider kadrosunun etkisiz hale getirilmesi gerektiğini söyledi

Önce terör örgütü IŞİD’in Suriye’deki karargahlarına, ardından da bölücü örgüt PKK’nın Kuzey Irak’taki inlerine yönelik hava harekatları ile başlatılan süreç PKK’nın Kuzey Irak’ta yuvalandığı bölgelerin top atışlarıyla bombalanması ile yeni bir aşamaya geçti. Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Derecik Beldesi’ndeki birliklerden PKK’nın yuvalandığı bölgeler top atışlarıyla dövüldü. Hakkari’nin Kuzey Irak’a sıfır noktasında bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi’ndeki top atışları dün sabah saat 05.00 sıralarında başladı. PKK’nın yuvalandığı Balkaya Dağları bölgesi yoğun top atışına tutuldu. Derecik’te konuşlu bulunan 34’ncü Hudut Taburu ve Umurlu 34. Sınır Bölüğü’nden yapılan top atışlarının sesi beldede de yoğun bir şekilde duyuldu. Saat 08.00’a kadar süren top atışları sonrası topların düştüğü bölgeden dumanların yükseldiği görüldü.

Liderler vurulmalıydı

Öte yandan Kandil’e düzenlenen hava operasyonlarını değerlendiren Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, operasyonunun önemli olduğunu ancak  hedefe ulaşmadığını söyledi. Eslen, “Kandil’deki liderlerin koordinatları iyi tespit edilseydi. Lider kadroya baskın şeklinde bir darbe vurulsaydı, etkisiz hale getirilseydi o zaman Kandil operasyonu başarılı olurdu” diye konuştu. PKK’nın ihanet sürecini fırsata çevirerek, eğitim  ve, lojistiğini güçlendirdiğine dikkat çeken Eslen,  Kandil’e düzenlenen hava operasyonlarından kesin etki beklenemeyeceğini söyledi. Türkiye’nin ani bir kararla iki cephede birden mücadele etmeye başladığını kaydeden Eslen, şöyle konuştu: “Hükümet buna savaş demek istemiyor ama şu anda cephede bir mücadele var. Hiçbir ordu da iki cephede savaşmak istemez. Bunun sakıncalarını da ileride görebiliriz. Türkiye safını belli etti. Koalisyon yanında yerini aldı.”

Kandil bastırıyor

Eski MGK Genel Sekreteri  emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ise,  Kandil’in HDP üzerine oyun oynadığını söyledi.  Kılınç, “Bölge halkına rağmen, Kandil olayı tırmandırıyorsa HDP’nin zararı hedefleniyor. Meclis’te yüzde 10 barajını açmış bir HDP var. Problemlerin Meclis’te çözülebileceğine inanan bölge insanının bir beklentisi var. Buna rağmen bu tırmanma devam ediyorsa HDP üzerinde bir oyun var” dedi. Kılınç, şöyle konuştu: “PKK-PYD ilişkisinin ne olduğunu bilmiyoruz. Türkiye’de ve Suriye’de bir takım şartları olgunlaştırıp ulaşılmak hedef ile ilgili bir ilişki mutlaka vardır. Bu hedef ise PKK’nın ve PYD’nin Türkiye için hedef olmasını kaçınılmaz kılıyor. Bu nedenle terör eylemleri devam ettiği sürece operasyonlar da sürecektir.”