Hakkında FETÖ soruşturması yürütülen isim bakan yardımcısı oldu

Hakkında FETÖ soruşturması yürütülen isim bakan yardımcısı oldu
Hakkında FETÖ soruşturması yürütülen rektör, Cumhrubaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yeni sistemde Sağlık Bakanı’nın yardımcısı yapıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlıklara bakan yardımcısı ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla, 2016 yılından bu yana Erciyes Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Muhammet Güven Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı.

BAKAN YARDIMCISI GÜVEN KİMDİR

Sağlık Bakan Yardımcısı olan Muhammet Güven, Türkiye’nin gündemine Mart ayında gelmişti.

Işıkçılar Cemaati’nin yayın organı Türkiye gazetesinde Mart ayında çıkan bir haber, Güven hakkında yürütülen FETÖ soruşturmasını konu ediyordu.

Habere göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün sivil imamı tutuklu Kemal Batmaz’ın ağabeyi Şakir Batmaz hakkında hazırlanan iddianamede isimleri geçen Erciyes Üniversitesi Rektörü Muhammet Güven ve yardımcısı Murat Doğan hakkında FETÖ'den soruşturma başlatılmıştı.

“BİZ MUHAMMED ABİYLE BİRLİKTEYİZ”

İddianamede Batmaz’ın rektörlük seçim kampanyalarında örgüt üyelerine Güven’i desteklemeleri yönünde talimatlar vererek, çeşitli toplantılar organize ettiği aktarılmıştı. Tanık K.Y.’nin beyanına göre Batmaz’ın kendilerinden olmayan akademik personele dahi “Biz Muhammed abiyle birlikteyiz. Bizimle birlikte olan daima kazanır” diyerek telkinlerde bulunduğu ifade edilmişti.

Rektör Güven ve yardımcısı Doğan’ın, Şakir Batmaz’dan aldığı talimatla 15 Temmuz sonrasında kurulan FETÖ komisyonunda FETÖ mensuplarını koruduğunu anlatan başka bir tanık A.B. “Ayrıca Kürtçülük ve PKK sempatizanlığı yapan öğrencileri koruyordu” demişti.

EŞİNİN “ABLA” OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

Güven’in eşinin “abla” olduğunu duyduğunu belirten tanık A.S. ise ifadesinde şunları kaydetti:

“Muhammed Güven 18 Mayıs 2016 tarihinde dekanlıklara bir yazı gönderdi. Yazıda, PKK sempatizanı, Kobani eylemine katılan öğrencilerin yönetmeliğe aykırı olarak devamsızlıktan muaf tutulmaları, giremedikleri vize ve final sınavına girmelerinin sağlanması gerektiği belirtiliyordu. Güven’in bu talimatı üzerine PKK sempatizanı Kobani eylemcileri YÖK sınav yönetmenliğine aykırı olarak sınavlara alındı.”

“KAYSERİ AKLIYOR, ANKARA OPERASYON YAPIYOR VE SONRA DA SORUŞTURMA BAŞLATIYOR”

Aynı zamanda Kayseri’nin yerel yayın organlarından Kayseri Yeni Haber’den Recep Bulut da, geçen Mart ayındaki köşesinde Güven hakkında Kayseri’de başlatılan FETÖ soruşturmasının kapatıldığını, ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtığını yazdı. 

Güven yazısında şunları kaydetti:

“Bir taraftan Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcısı Salih Kılıçdağı tarafından da başta Rektör Prof. Dr. Muhamet Güven, eski Rektör Hamza Çakır, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Prof Dr. Abdülhakim Coşkun, öğretim üyeleri Abdurrahman Hamurcu, Ali Küçükler, Bilgin Yazlık, Fikret Kara, Gülbadi Alan, Hasan Yetim, Mehmet İnbaşı, Mehmet Emin yüksel, Sebahattin Ünalan, Selahattin Gönülateş, Uğur Şahin ve Fatih Birtek hakkında yürütülen inceleme sonucunda kovuşturmaya yer olmadığına karar verilirken, diğer taraftan da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erciyes Üniversitesi Rektörü Güven ve Rektör Yardımcısı Murat Doğan hakkında soruşturma başlatıyor...

Yani Kayseri ile Ankara arasında ilginç bir yargı kararı çekişmesi yaşanıyor gibi...

Kayseri aklıyor, Ankara operasyon yapıyor ve sonra da soruşturma başlatıyor...”

Sözün özünde… 

Hakkında FETÖ soruşturması yürütülen rektör, Cumhrubaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yeni sistemde Sağlık Bakanı’nın yardımcısı yapıldı. 

Yeni Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ise İskenderpaşa Cemaati’ne yakın olduğu iddia edilmişti.