Halaçoğlu: Bahçeli de Arzu Erdem'e oy pullarını teslim etti

Halaçoğlu: Bahçeli de Arzu Erdem'e oy pullarını teslim etti
MHP Kayseri Milletvekili Halaçoğlu, katıldığı bir canlı yayında çarpıcı bir iddiada bulundu. Halaçoğlu, Meclis'te yapılan Anayasa oylaması sırasında, Bahçeli'nin de oy pulunu Arzu Erdem'e teslim ettiğini iddia etti.

MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Halk TV'de yayınlanan, Fatih Ertürk'ün sunup yönettiği Türkiye Gündemi programına konuk oldu.

Başkanlık sistemini ve kendisine yapılan ihraç talebine yönelik değerlendirmelerde bulunan Halaçoğlu, gündemi sarsacak bir iddiada bulundu.

Meclis'te yapılan Anayasa teklifi oylamaları sırasında, Arzu Erdem'e MHP'li vekillerin kullandıkları oyların pullarının toplatılmasını içine sindiremediğini kaydeden Halaçoğlu, "Her milletvekili Anayasa'ya göre özgür iradesiyle hareket etme konusunda serbest bırakılmıştır. Zaten onun için Anayasa maddelerinde gizli oylama yapılma kararı verilmiştir. Ancak biz Meclis’te gördük ki AKP’li ve MHP’li vekiller açık kaçık oylarını kullandı.

Ben MHP’li diğer milletvekili arkadaşların yerinde olsaydım istifa ederdim. Bir MHP’li vekil Genel Başkanına söz verdiğinde zaten bunu yapar. Bunu Devlet Beye de söyledim. Kendisi de bana 'Ben talimat verdim, ben de pullarımı Arzu Erdem’e verdim' dedi" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ İSTİFA ETMEMİ İSTEMEDİ, SONRA İHRAÇ TALEBİ ORTAYA ÇIKTI

Kendisi hakkında başlatılan ihraç talebi girişimini de değerlendiren MHP'li Halaçoğlu, "Burada mesele şuydu; ben ne olursa olsun bir parti mensubuyum. Devlet Bey benim Genel Başkanım. Kendisine hiçbir zaten hakaret etmem. Ama bir mesele vardı. Kendisi ‘evet’ derken ben ‘hayır’ diyordum. Şimdi düşünün Genel Başkan ‘evet’ derken siz ‘hayır’ diyorsunuz. Bunu etik bulmadığımı ve tabi olarak kendisine istifa etmek istediğimi söyledim. O da ‘etmenize gerek’ yok dedi. Sonra ihraç talebi ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler