Halaçoğlu: "Meral Hanım ve arkadaşları hepsi için bir tehlikedir"

Halaçoğlu: "Meral Hanım ve arkadaşları hepsi için bir tehlikedir"
Bahçeli ve Perinçek'in bir yerden talimat almış gibi Akşener'e cephe aldığını söyleyen Kayseri Milletvekili Prof. Halaçoğlu, "Çünkü Meral hanım ve arkadaşları hepsi için bir tehlikedir" ifadelerini kullandı.

Kayseri Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta son günlerde Bahçeli'nin ardından Akşener'e cephe alan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e değindi. 

Perinçek'in "Millî bir hükümet kurulacaksa Erdoğansız olmaz. Türkiye bu iktidar döneminde hiç olmadığı kadar hukuk devleti hüviyeti taşımaktadır" sözlerini hatırlatan Halaçoğlu, "Aslında her iki parti genel başkanı da sanki bir yerlerden talimat almış gibi Erdoğan'ı desteklemişlerdir. Yani Devlet beyle Perinçek aynı safa geçmiş olmaktadır. Ama en garibi her üçü de Meral hanıma karşı tavır almaktadır. Çünkü Meral hanım ve arkadaşları hepsi için bir tehlikedir. Kurulmakta olan parti hepsinin sonudur. Ama Türk Milleti'nin umudu ve kurtuluşudur" ifadelerini kullandı.

İşte Halaçoğlu'nun "Tahlil" başlıklı o paylaşımı:

NEDEN PERİNÇEK DEDİĞİ GÜNLER SONRA ANLAŞILDI
"Devlet bey durup dururken 'Erdoğan'la Perinçek arasında bir tercih yapmamız gerekirse Erdoğan'ı tercih ederiz' diye beyanat verdi. O zaman kimse şu soruyu sormadı. Neden Perinçek? % 1 bile oyu olmayan, dolayısıyla iktidar olma şansı sıfır olan, üstelik geçmişi belli biri ile Erdoğan'ı nasıl kıyaslarsınız? Veya neden % 26 oyu olan Kılıçdaroğlu ile tercih hususunda bir kıyaslama yapmıyorsunuz? Günler sonra anlaşıldı.

BAHÇELİ VE PERİNÇEK AYNI SAFTADIR

Bu defa Perinçek de şu açıklamayı yaptı. "Millî bir hükümet kurulacaksa Erdoğansız olmaz. Türkiye bu iktidar döneminde hiç olmadığı kadar hukuk devleti hüviyeti taşımaktadır". Aslında her iki parti genel başkanı da sanki bir yerlerden talimat almış gibi Erdoğan'ı desteklemişlerdir. Yani Devlet beyle Perinçek aynı safa geçmiş olmaktadır.

MERAL HANIM VE ARKADAŞLARI ONLAR İÇİN TEHLİKEDİR

Ama en garibi her üçü de Meral hanıma karşı tavır almaktadır. Çünkü Meral hanım ve arkadaşları hepsi için bir tehlikedir. Kurulmakta olan parti hepsinin sonudur. Ama Türk Milleti'nin umudu ve kurtuluşudur. Hiçbir dinî kuruluşla, devlet veya şirketle bağı yoktur. Türk Milletinin özünden çıkan, inancını siyasete alet etmeyecek kadar samimi inanan, millî değerlerine ve Cumhuriyetin temel niteliklerine, parlamenter demokratik adil hukuk sistemine bağlı özü-sözü bir olan bir çizgidedir.

ÇOK ŞÜKÜR ALNIMIZ AK

Durum böyle olunca, kuruluş aşamasında, muhtemelen başta Meral hanım olmak üzere hepimize daha ne gibi yakıştırmalar ve iftiralar atılacaktır göreceğiz? Ama bizim alnımız aktır şükür. Samimiyetle Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti için mücadele ediyoruz. Niyetimiz has ve temizdir. Allah biliyor ki niyetlerinde samimi olanlar dosdoğru yoldadır. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah utandırmasın. Herşey Türkiye ve Türk Milleti içindir."