Halaçoğlu'ndan Hükümet'e çok sert eleştiri

Halaçoğlu'ndan Hükümet'e çok sert eleştiri
Kayseri Milletvekili Halaçoğlu, Irak'ın kuzeyindeki referandumun ardından Hükümet'in uyguladığı politikaya çok sert tepki gösterdi. Halaçoğlu, "Referandum yapıldı? Eee şimdi ne olacak. Tabii bir şey olmayacak." dedi.

Siyasi hayatına Meral Akşener liderliğinde kurulacak olan 'Yeni Parti'de devam etme kararı alan Kasyeri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, referandum sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Hükümet'in politikalarını eleştirerek "Barzani'nin ortakları kimler? Petrolü kim satıyor? Barzani'yi kim palazlandırdı? Peşmergeyi kim hangi kafayla eğitti? Kim PYD'ye yardım için peşmergeyi Türk topraklarından Suriye'ye geçirtti? Hatta lahmacun ısmarladı?" diye sordu.  

Halaçoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Hani hükümetin referanduma karşı asıp keseceğini söyleyip ahkâm kesenler neredesiniz? İş bitmiş hala Habur sınır kapısı, hava sahası açık. Petrol boru hatları çalışıyor. Barzani'nin Türkiye'deki işletmeleri faaliyette. Referandum yapıldı?

Eee şimdi ne olacak. Tabii birşey olmayacak. Denecek ki, Barzani'yi cezalandırmak için biz kardeşlerimizi cezalandırmayız. Ama asıl olan arkasında yatan, Barzani'nin ortakları kimler? Petrolü kim satıyor? Barzani'yi kim palazlandırdı? Peşmergeyi kim hangi kafayla eğitti? Kim pyd'ye yardım için peşmergeyi Türk topraklarından Suriye'ye geçirtti? Hatta lahmacun ısmarladı?

Sonuçta bütün bunlara baktığımızda nasıl olur da kendi kendilerine yaptırım uygularlar diye düşünüyor insan. Boşa mı Barzani'nin paçavrasını bayrak diye aylar öncesinden direğe çektiler. Boş yere mi Türkiye seninle gurur duyuyor diye alkış tuttular. Boş yere mi Diyarbakır'da el ele tutuşup göz yaşları içinde megri megri diye tempo tuttular. Haaa onlara destek veren birileri de otursun şimdi kına yaksın."

İlgili Haberler