"Halep artık Kırım'dır, Ahıska'dır, Doğu Türkistan'dır!"

"Halep artık Kırım'dır, Ahıska'dır, Doğu Türkistan'dır!"
Halep'te yaşanan soykırıma Suriye Türkmen Meclisi'nden açıklama geldi. Yaşanan katliamın vurgulandığı metinde, "Halep artık sadece Halep değildir! Halep artık Kırım’dır, Ahıska’dır, Srebrenitsa’dır, Gazze’dir, Doğu Türkistan'dır" ifadeleri kullanıldı.

İnsanlığın vicdanını tekrar tekrar sorgulatan Halep'te yaşanan gelişmeler için Suriye Türkmen Meclisi’nin yaptığı açıklamanın  tam metni:

“Dünyanın gözleri önünde yok oldu, bitti Halep. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar göz göre göre önce açlığa sonra ölüme terk edildiler.

Rejim ve tüm müttefikleri, topyekün birleşip her karışını kana bularken Halep’i,  tüm dünya Suriye’nin mazlumlarının acı çığlıklarını, haykırışlarını görmezden, duymazdan geldi. Halep’in yerle bir oluşunu, yok oluşunu sadece seyretti.

Batı medeniyetinin övündüğü, kanlı geçmişini temize çektiği; bir anlamda ellerindeki kanı temizlediği Nurnberg mahkemeleri, Lahey Sözleşmeleri,  Adalet Divanları, Roma Statüleri ve daha niceleri Halep için, Suriye için yok hükmünde sayıldı. BM Güvenlik Konseyi ve tüm BM kurumları yine bir katliam karşısında, yine hiçbir şey yapmadı. Batı’nın “uluslararası hukuk” deyip, kendi elleriyle koyduğu kurallar, kaideler, kanunlar yine mazluma değil zalime göre işledi.

Halep dediğimiz dipsiz, kör bir vicdan çukurudur artık! Büyük güçlerin, büyük güç olmaya meyleden bölgesel güçlerin kirli egemenlik oyunlarına kurban gitti Halep.

Amma ve lakin tüm dünya bilsin ki bugün elbirliği ile yok edilen Halep değildir! İnsanlığın ta kendisidir! Halep’le birlikte bir kez daha tükenmiştir medeni dünyanın tüm sahte ideolojileri. Bir kez daha yerle yeksan olmuştur sözde medeniyetin “değerler silsilesi”!

Halep artık sadece Halep değildir! Halep artık Vietnam’dır, Hiroşima’dır, Kırım’dır, Ahıska’dır Srebrenitsa’dır, Gazze’dir, Ruanda’dır, Doğu Türkistan’dır… Halep artık insanlığın yüz karasıdır! 

Biliyoruz ki ne bir çağrıya, ne bir haykırışa, ne de bir serzenişe hacet yok artık!

Söz bitti!

Ama bu vahşete gözlerini kapayan dünya bilsin ki, Allah şahidimiz olsun ki bugün düşsek de elbet bir gün yeniden ayağa kalkacağız… Sürülsek de elbet bir gün geri döneceğiz toprağımıza, vatanımıza.

Zira bu bir yenilgi, bu bir hezimet değildir. Kazandım zannettiğiniz şey asla zafer değildir. Mazlumun ahı ile, masumun kanı ile ancak zulmün tarihine kara bir çizik daha attınız!

Unutmayın ki biz bu coğrafyanın insanları, bu toprakların asıl sahipleriyiz. Elbet gün gelecek hakkımız olanı geri alacağız! Kirli oyunlarınıza, yüz yıllık planlarınıza boyun eğmedik, eğmeyeceğiz!

Onurumuz ve özgürlüğümüz için son nefesimize kadar mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz!”

Suriye Türkmen Meclisi

13.12.2016