Halep’teki Türkmenler iki ateş arasında kaldı

Halep’teki Türkmenler iki ateş arasında kaldı
Suriye Lideri Beşar Esad, Halep’i terk etme kararı alırken bu şehirde yaşayan Türkmenler, IŞİD terör örgütünün insafına terk edildi.

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, “Şu aşamada duadan öte yapabileceğimiz fazla bir şey yok” sözleriyle anlattı. Şandır, Halep’teki Türkmenlerin iki ateş arasında kaldıklarını söyledi. Esad’a bağlı güçlerin şehir merkezinde, IŞİD’li teröristlerin de kırsalda Türkmenlere kan kusturduklarını anlatan Şandır şöyle konuştu: “Türkmenler her ne olursa olsun topraklarını boşaltmayacaklar ve orada yaşamaya devam edeceklerdir. Ümit ediyoruz ki bir katliamla karşı karşıya kalmazlar. Suriye Türkmen Meclisi olarak Türkiye Cumhuriyeti devleti yöneticilerinin dünya kamuoyunu ve Suriye muhalefetinin bu konuda dikkatini çekmeye gayret göstermektedir. Halep’te bir katliam yaşanmasına dünya umarım seyirci kalmayacaktır.”  Her türlü baskıya rağmen Türkmenlerin yurtlarını terk etmediklerini ve direndiklerini vurgulayan Şandır, hükümetin de bu durumu görerek üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyledi. Halep’in Türkiye açısından da stratejik öneme sahip olduğunu kaydeden Şandır,  Halep’in Kerkük ile aynı stratejik öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Şandı, “Türkiye’yi yönetenler, Halep’in stratejik değerini görürler. Üzerine düşen görevi yerine getirir, tedbirlerini alırlar. Çünkü Halep korunamazsa Gaziantep korunamaz, Şanlıurfa korunamaz. Halep aynı Kerkük gibi Türkiye’nin güvenliği açısından stratejin yerdir” dedi.

Tek başlarına savaşıyorlar

Suriye’de yoğun saldırılara maruz kalan Lazkiye kentinin kuzeyinde yer alan Bayırbucak bölgesindeki Türkmen birlikleri, bölgeyi tek başlarına koruyor. Lazkiye ili sınırları içerisinde yer alan Bayırbucak bölgesinde rejim güçlerine ve terör örgütü IŞİD milislerine geçit vermeyen Türkmen birlikleri, kontrolleri altında tutukları Selçuklu ve Osmanlı yadigarı olan ve Türkmen Dağı olarak bilinen bölgeye kısıtlı imkanlarla sahip çıkıyor.