Halilhodzic ile Malouda kavgası Fırtına’yı gerdi

Halilhodzic ile Malouda kavgası Fırtına’yı gerdi
Trabzonspor’da Rostov maçı öncesinde şok bir olay yaşandı.

Bosnalı teknik adam ile Fransız oyuncu birbirine girdi. Tartışma fiili müdahaleye kadar gitti. Kavga sırasında Malouda’nın tişörtünün yırtıldığı ileri sürüldü. Boşnak hoca tecrübeli futbolcuyu süresiz kadro dışı bıraktı

Trabzonspor’da yarın sahasında Rus ekibi Rostov ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi play- off ilk maç öncesinde büyük bir şok yaşandı. Teknik direktör Vahid Halilhodzic ile Fransız futbolcu Florent Malouda arasında bir süredir devam eden gerginlik sonunda kavga aşamasına geldi. Göreve geldiği ilk günden bu yana Malouda’nın satılmasından yana tavır koyan, ancak Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun ısrarıyla bu oyuncuyu Avusturya kampına götüren Halilhodzic, bir türlü Fransız futbolcunun performansından memnun kalmadı. Taraflar arasındaki gerginlik sonunda kavgaya dönüştü. İkili önceki gün henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı tartıştı. Sözlü olarak başlayan tartışma büyüyerek fiili müdahaleye kadar gitti. Kavga sırasında Malouda’nın giydiği tişörtün yırtıldığı iddia edildi. 
Kesin karar verilecek
Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, teknik direktör Vahid Halilhodzic ile Fransız oyuncuları Florent Malouda arasında tartışmanın yaşandığını, yönetim kurulu olarak bu konuda hocalarının raporuna göre kesin kararlarını vereceklerini söyledi. Güney, teknik direktör Halilhodzic ile Malouda arasında yaşanan olaya ilişkin olarak, “Hocamız ile Malouda arasında birtakım tartışmalar, sorun olduğu bize de basına da yansımıştır. Hocamız Malouda’yı idmanlara almıyor. Hocamızın Malouda ile çalışmak istemediği bilgisini aldık. Yönetim kurulu olarak teknik heyetin vereceği raporlar doğrultusunda kesin karar verilecek” ifadesini kullandı. 
Rostov’u düşünüyoruz
Bu konunun üzerinde fazla durmak istemediklerini, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rusya’nın Rostov takımıyla yapacakları karşılaşmayı düşündüklerini anlatan Güney, şöyle konuştu: “Bu sezon 3 kulvarda yarışacak bir ekip oluşturduk. Kadromuzu oldukça geniş tuttuk, yerli ve yabancı transfer takviyeleri yaptık. Hiçbir maç oynanılmadan kazanılmaz ve küçük rakip yoktur. İki takım da play-off’u geçip gruplara kalmak için büyük mücadele gösterecektir. Bu da takımlara büyük maddi manevi katkı yapacaktır. İki takım da bunun bilincinde ama biz Trabzonspor olarak Rostov maçı için iddialıyız, turu geçeceğimize eminiz. Futbolcu, teknik heyet, bizde de bu inanç vardır. Gruplara kalmak için kenetlendik.”