Halka açık orman kıyısını MUÇEV’e verdiler

Halka açık orman kıyısını MUÇEV’e verdiler
Gazeteci Cemal Köyük, Muğla Akyaka’da halka açık orman kampı kıyısının MUÇEV’e devredildiğini ortaya çıkardı. Köyük, Vakfın kıyıya kayalıların üzerine yapılan ahşap yapıya tepki gösterdi.

Cemal Köyük ortaya çıkardı

Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka’da halka açık orman kampının MUÇEV’e kiralandığı ortaya çıktı.

Gazeteci Cemal Köyük, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Akyaka Orman Kampı kıyısında halka açık olan alan MUÇEV ''e verilmiş.” ifadelerini kullandı.

Sahil şeridinin ağaç yapılarla kaplandığını belirten Köyük, “Halka açık olan ve daha çok orman kampı içinde konaklayan tatilcilerin kullandığı bu alanın paralı olarak bir işletmeye verilmesi çok acıdır.” dedi.

Sahile kurulan ahşap yapıları da fotoğraflayan Cemal Köyük, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, "kampının deniz kıyısındaki eskiyen tahtaları değiştirilmesi" şekilde yaptığı açıklamada alanın MUÇEV ''e 10 yıllığına kiraya verildiği belirtildi.

Ben yaklaşık 4 yıldır Akyaka''da yaşıyorum. Bu alanda defalarca denize girdim. Hiçbir zaman burada ahşap olarak yapılan bir çalışma yoktu. Tamamen beton olan alanda eski tahtalar değişiyor açıklaması yanlıştır.

Sabah yürüyüş için gittiğim Orman Kampı içindeki sahildeki alana ahşap giydirme çalışmaları gördüm. Çalışanlara da sordum. "Kapanıyor mu burası halka, yoksa açık mı olacak" diye halka açık şeklinde cevap verdiler. Bende kolay gelsin diye sevindim bu yapılan çalışmalara. Beton zeminde oturmak baya eziyetli oluyordu. Hatta kim düşünmüş ise helal olsun demiştim. Meğer işin altında başka bir şey varmış.

Halka açık olan ve daha çok orman kampı içinde konaklayan tatilcilerin kullandığı bu alanın paralı olarak bir işletmeye verilmesi çok acıdır.

Daha önce de Türkiye''nin birçok sahilinde MUÇEV tarafından işletmesine büyük tepkiler gelmişti.

Çalışmalar devam ediyor. Birkaç gün sonra gidip bakacağım. Herkesin rahat rahat denize girdiği bu alanda ne olacak takip ediyorum.

 

İlgili Haberler